Halloween på Gröna Lund 

Det är i år det händer. Halloween på Gröna Lund. Som vi har väntat och längtat efter den här dagen. Förväntningarna var skyhöga. Häng med några minuter, så får ni veta vad vi tyckte. Höstlovets mest läskiga och spännande upplevelse. 

Barnvänliga Halloween – på småbarnsområdet 

Hela 23 miljoner har Gröna Lund i år satsat på att bygga om inför Halloween. Det syntes mycket väl och var riktigt bra gjort. 

Den maffiga entrén med hundratals  höbalar och tusentals pumpor gjorde tivolit extra höstligt och vackert. Som en trevlig höstmarknad men med läskiga inslag.

Findus & Pettson huset hade förvandlats till ett spökhus, men som alla vågade gå in i. 


Mini-me var in flera gånger och tyckte det var roligt. 

Tekopparna hade blivit häxkitteln och var svarta. 


Lilla området var såklart mindre läskigt men här dök det upp en och annan häxa och nyckelpigan hade förvandlats till Spindelpigan. 


Lilla L matchade dagen till ära med din skelettmössa från Maxomorra. 

”Jakten på det perfekta buset” 

Föreställningen Jaken på det perfekta buset spelas både klockan 14 och 16 på eftermiddagen. Teatern var SÅ bra så vi såg den två gånger och vi imponerades lika mycket båda gångerna vilka bra trolleritrick de gjorde. Får sonen bestämma vill han se den igen. Även min lilla 1,5 åring satt som ett ljus och tyckte den bra spännande. 

Läskigare 


På det större området var det betydligt läskigare och ju mörkare det blev desto läskigare blev det med alls ljus sken och ondskefulla varelser… 

Motell Hell 


Motell Hell – nyaste skräckhuset som fått 5/5 i skräckfaktor. Jag hade egentligen inte tänkt att gå in här då kön var över 1h lång… men jag övertalades av Heidi. Jag ångrar mig inte… men det var verkligen för mig att ta mig över min bekvämlighetszon… Det var riktigt läskigt. Jag hängde på Heidi mer eller mindre genom hela huset och ville absolut inte gå sist och bli förföljd…  vi får se om jag kan sova inatt.. 

Zombie zonen 


I zombie zonen har delat av Gröna Lund drabbats  av ett zombie virus, som är avspärrat ( men själva zombie zonen). Hela området är väldigt verkligt med militärer, pansarvagnar och en föreställande död människa hängandes i ett träd. Zonen  öppnade dessvärre inte förrän kl 18 på kvällen och åldersgränsen  är 11 år att gå in, 9 år med vuxen, så vi gick inte in. Men ett otroligt imponerande område.


Gröna Lund imponerar igen. För varje år överträffar de med nyheter och detta är verkligen storslaget. Tivolit var fullt av förväntansfulla barn och vuxna. Jag är helt övertygad om att det kommer att vara lika fullt hela veckan. 

Vem, vet kanske går vi dit igen. Det var verkligen en fantastiskt lyckad dag för alla familjemedlemmar. 

Det är endast öppet till och med 5 november. 

Spana också in

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.