10 tips till Santa Cruz de Tenerife och dess omgivningar

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife är Teneriffas huvudstad och ligger på nordöstra delen av ön. Teneriffa ligger i ögruppen Kanarieöarna som ligger strax utanför Afrikas kust och tillhör Spanien. Santa Cruz passar både bra att resa till för både en weekendresa som en längre resa vistelse på kanske en eller två veckor. Ön Teneriffa har mycket att utforska och är framför allt känd för Teide som är en vulkan. Den är med sina 3 718 meter Spaniens högsta berg, och den tredje största vulkanen på jorden.

1. Bo på Iberostar Heritage Grand Mencey

Vill man bo på stadens enda fem stjärniga hotell ska man välja Iberostar Heritage Grand Mencey. Det är ett väldigt fint och lyxigt hotell nästan mitt i Santa Cruz.

Hotellet har fräscha fina rum, pool, gym, spa, bar, restaurang. Ja allt man kan önska sig på en storstadssemester.

2. Besök någon av de grönskande parkerna

Runt om i Santa Cruz finns flera mysiga parker. Den största parken i stan är Parque Garcia Sanabria. Den är verkligen värd att strosa omkring i och se all den vackra växtligheten. Det känns som att primers omkring i en botanisk mysig trädgård.

3. Promenera upp och njut av utsikten

En annan trevlig utflykt eller promenad är att promenera upp i utkanten av Santa Cruz och se den magiska utsikten över stan.

På promenaden går man igenom några områden med inhängnad lyxvillor och sedan får man en super läcker utsikt över stan. Helt gratis!

4. Sevärdheter

Nuestra Señora de la Concepción är den äldsta kyrkan i Santa Cruz och ligger fint i staden. Här finns även Museo Arqueológic som har kvarlämningar från urinvånarna Guancherna, bland annat mumier, för att nämna några sevärdheter i innerstaden.

5. Shopping

Staden har flera shoppinggator inne i stan missa inte Calle del Castillo, som är fri från biltrafik och en mycket välbesökt gata med allt ifrån Zara och Mango butiker till andra kända spanska affärer.

I staden finns också populära Corte Inglés som är fylld med märkeskläder. Ett stenkast därifrån ligger även den större shoppinggallerian Centro Comercial Meridiano.

6. Julmarknader i juletider

I juletider är det otroligt utsmyckad och julfint i stan. Nere på torget i stan har de trevliga julmarknader. 

7. Trevliga barer och tapas ställen

Calle de la Noria  som också kallas Calle Antonio Dominguez Alfonso är en av stadens mysigaste gågata. Här har de fina låga hus i varma färger och en mer kolonial stil.  Här förvandlas Kanarieöarna till lite mer av Latinamerika och man kan slå sig ner på bra och trevliga tapasställen, barer och restauranger.

8. Åk till stranden Playa de Las Terasitas

Playa de Las Terasitas är en strand som ligger i närheten av Santa Cruz de Tenerife, Teneriffa. Stranden ligger nära den lilla mysiga byn San Andrés ca 10 km norr om Santa Cruz centrum, och är en av de mest kända stränderna på Kanarieöarna.

9. San Andrés

San Andrés, som ligger i provinsen Provincia de Santa Cruz de Tenerife på norra delen av Teneriffa är en trevlig mindre by som rekommenderas att besöka om du är i staden. En liten och charmig by som är trevlig att strosa omkring i.

San Andrés är beläget 108 meter över havet och antalet invånare är bara ca 3 500 och ligger knappt en 

10. San Cristóbal de La Laguna

San Cristóbal de La Laguna är staden  som ligger på norra Teneriffa och är faktiskt Kanarieöarnas första stad. Den ligger strax norr om Teneriffas största stad Santa Cruz.  Än i dag är det den enda staden på ön som har utsetts till ett världsarv av Unesco.  Stadens vackra arkitektur har gjort den till en av Unescos världsarvsstäder. Här finns många av öns viktigaste religiösa byggnader som katedralen i San Cristóbal de La Laguna och kyrkan Señora de la Concepción, som båda är värda ett besök.

Numera är staden även en känd universitetsstad på Kanarieöarna. 1927 upprättades nämligen  universitetet Universidad de San Fernando   –  som idag heter  Universidad de La Laguna i La Laguna.

Staden anses en av de mest kulturella städerna på Kanarieöarna.

Mellan La Laguna och Santa Cruz de Tenerife går sedan 2007 en spårväg, Tranvía de Tenerife, så man enkelt kan ta sig till staden.

San Cristóbal de La Laguna, en gång huvudstad på Teneriffa, är en historisk stad på Kanarieöarna, grundad för mer än 500 år sedan.

Att resa till Santa Cruz de Tenerife

Ett enkelt och smidigt sätt är att resa på charter med Ving och bo på Iberostar Heritage Grand Mencey. Det finns även andra direkt flyg till Tenerife från hela Skandinavien.

Tidsskillnad; En timme minus jämfört med Sverige

Språk; Spanska, men på de flesta hotellen, spa, restauranger pratar de engelska.

Valuta; Euro, Billigare än i Sverige.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *