12-årig bröllopsdag – mitt drömbröllop

12 år – Sidenbröllop

Igår firade vi 12 årigbröllopsdag, vilket också betyder att man firar Sidenbröllop. Bröllopsdagar tycker jag är jätte viktigt att fira. En dag att speciellt ägna sig åt varandra och ett tillfälle att uttrycka  kärlek för varandra. Vi brukar fira på olika sätt. Många gånger med en resa eller en god middag. Men ibland passar det liksom inte in just den aktuella dagen. Igår var en helt vanlig tisdag och det passade inte in. Men i helgen blir det desto mer firande på hemlig ort. Alla bröllopsdagar har ett namn, och enligt gammal tradition ska mannen ge sin hustrun en gåva av just detta material. I dag är det lika vanligt att även kvinnan ger mannen en gåva på bröllopsdagen. Jag överraskar faktiskt maken med en liten weekend.

Drömbröllop

För oss var det verkligen ett drömbröllop. Det blev precis som vi ville ha det. Vi vaknade till en morgon med strålande solsken, vi skred fram på en vit mjuk kornig sandstrand med turkos blått hav i bakgrunden. Vi hade våra närmaste och käraste med oss på resan som bevittnade vigseln. Litet, intimt, mysigt och väldigt romantiskt.

Hur gör man enklast för att gifta sig utomlands?

Att gifta sig utomlands krävs relativt mycket planering. I alla fall i vårt fall när vi valde en borgerlig vigsel på stranden på Mauritius som även blev giltig i Sverige efteråt. Man får skicka en massa papper, passkopior, papper ska stämplas för att bli giltiga och det kostar en slant extra. Ett enklare och billigare sätt är såklart att gifta sig borgerligt i Sverige innan eller kanske till och med på Arlanda innan man reser iväg. Då slipper man allt pappersarbete som vi höll på med i flera månader innan vår vigsel på Mauritius. Så kan man bara ha själva ceremonin utomlands. Så har flera av våra vänner gjort som också gift sig utomlands. För ett par år sedan var jag med i Aftonbladet Morgon TV och pratade om just hur man går tillväga för att gifta sig utomlands. Se TV-klippet här om du är mer nyfiken eller intresserad.

Fira utomlands

Fler år har vi firat i Alperna och något år var vi även i Thailand på vår bröllopsdag. Nu blir det en mini-weekend i Sverige. Även om jag drömmer att ligga på en paradis sandstrand på andra sidan jordklotet. Men det får bli vid något annat tillfälle, när man får resa igen.
En lyxig frukost i Thailand på en av våra bröllopsdagar. Hur brukar ni fira era bröllopsdagar? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *