Daftö Resort och Camping – en bra femstjärnig camping i Bohuslän

Daftö Resort är en fem stjärning camping och en äkta skatt i norra Bohuslän. Här kan man verkligen kombinera äventyr med många roliga och spännande upplevelser för att skapa fina minnen tillsammans.

Läge

Daftö Resort ligger strax utanför Strömstad på vackra Västkusten.

Själva anläggningen är öppen året runt och har kapacitet för ca 3000 övernattande gäster. Det finns  130 stugor med 550 bäddar och plats för 650 husvagnar, husbilar och tält. Nytt för nästa år är att  kommer man även kunna checka in på deras hotell som håller på att byggas.

Daftö Resort tillhör  även Swecamp, som är en kedja av anläggningar för camping och utomhusupplevelser.

 

Piratbyn – Handelsboden 117

Vi bodde i en stuga i mysiga Piratbyn. Vår stuga – Handelsboden 117 – var i två våningar med ett vardagsrum med kombinerat kök på botten våningen samt toalett med dusch. På övervåningen fanns två sovrum med en dubbelsäng i varje rum och även en våningssäng i ena rummet. Det var verkligen 42 välplanerade kvadrat meter.

Härlig utomhus terass

Från vardagsrummet kunde man gå ut till en relativt stor terrass med bord och stolar. Sedan hade man en stor gemensam gräsyta med en sandlåda i mitten.

Vi hade även beställt grillpaketet så vi kunde grilla och sitta ute på terrassen och äta middag. Sommar och grill hör ju till en lyckad semester. Första kvällen hade vi jätte fint väder med sol och värme och satt även och njöt av en somrig drink innan middagen.

Äventyrsbadet

På Resorten finns även ett äventyrsbad. Vi var nere vid poolerna på campingen två gånger och de uppskattades lika bra av barnen vid strålande solsken som vid spöregn. Dock var det alldeles för mycket folk första dagen vi var där. Det märktes att det var populärt att gå till poolområdet, som även ingår när man bor på campingen.

Lilla Piratvattenlandet

Äventyrsbadet har tre pooler med piratskepp, vattenfall, vattenkanoner, rutschkana och utsiktstorn. Under sommaren anordnas även poolparty varje dag i poolen.  Det märktes att barnen älskade äventyrsbadet.

 

Daftö Piratgolf

På Daftö Resort hade de en stor äventyrsgolfbana – Daftö Piratgolf. Banan var både rolig och häftig med Pirattema. Hela familjen älskar att spela minigolf, men äldsta sonen är nog duktigast i familjen och vann över oss alla.

Det var verkligen mysigt och gå på denna golfbanan i solnedgången.

Daftö badplats

På campingen finns även en trevlig liten badplats med en mindre strand och badbrygga. Badplatsen låg en bit från vår stuga, då campingen är väldigt stor. Men det var verkligen super härligt att kunna gå ner och ta ett dopp efter en dag på Daftöland och en golfrunda i värmen.

Hopptorn och badbrygga

På badplatsen fanns även ett litet hopptorn och en liten rutschekana.

Sedan kunde man gå längs en brygga där folk stod och både fiskade med fiskespö, fiskade krabbor, tog ett dopp eller bara njöt av den härliga omgivningen och kvällens solnedgång.

Bastuflotte

Vår andra kväll på campingen hade vi bokat deras bastuflotte med jacuzzi. Den låg på ett annat ställe vid vattnet och här kunde man ta ett dopp både i havet eller jacuzzin för att sedan gå in och värma sig i bastun.

Jacuzzi

Vi satt mest i den varma jacuzzin och tittade på båtarna som åkte förbi och njöt av lugnet och tystnaden.

Frukost på Restaurang Packhuset

Vi köpte även till Hotellpaketet, vilket innebär att stugan var bäddad med sängkläder när vi kom, handdukar fanns, sedan ingick slutstädning och hotellfrukost nere på restaurang Packhuset. När man bor på en camping i bara två nätter känns det inte riktigt lönt att gå och köpa all mat till frukosten. Plus att det kändes både lyxigare och var riktigt mysigt att starta dagen nere på Packhuset med en god frukost med både varma och kalla rätter och sedan tog vi en kaffe vid poolen med barnen badade direkt efter frukosten.

Lekrum bredvid restaurangen

I anslutning till restaurang Packhuset hade de ett lekrum med en hel del leksaker, böcker och en tv där man kunde välja olika filmer. Detta uppskattas rejält när man har barn som kanske inte kan sitta stilla och äta så länge.

X-it för barn över 12 år

Stannar man längre än två dygn på campingen, vilket jag verkligen rekommenderar, då det finns ett stort utbud av aktiviteter. De har även en X-it klubb med olika aktiviteter dagligen och ett hus för barnen att hänga i på dagarna.

Camping

Man kan naturligtvis stå på olika ställen med husvagn, husbil eller tälta. Vill man stå nära vattnet finns den möjligheten liksom närmare Daftöland. Runt om på campingen finns även flera lekparker för mindre barn att leka i.

Daftöland

 

På Daftö Resort finns också deras alldeles egna Daftöland, som är Sveriges billigaste nöjespark med pirattema. Denna är såklart ett måste att besöka om du bor på Daftö Resort. Min son pratar fortfarande om ”Crash Boom Bang” från Piratteatern och vill absolut dit igen. Minnen för livet.

——–

Vistelsen   Daftö Resort är ett samarbete med Daftöland och Daftö Resorts. Men alla bilder, tankar och åsikter är helt mina egna.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *