Hotel Eden Rock i Bad Gastein i Österrike

Under vår härliga vistelse i Bad Gastein och Österrike bodde vi på Hotel Eden Rock . Det byggdes redan 1906, men totalrenoverades 2015 och var riktigt fräscht och fint.

Läge

Hotel Eden Rock ligger centralt mitt i byn Bad Gastein. Dock är det en närmare 100 meter lång brant backe för att ta sig upp till huvudgatan mot Bad Gastein kabinbana.

Det är även promenadavstånd ner till byn och det vackra vattenfallet.

Fantastisk utsikt från balkongen

Från vårat rum hade vi en fantastisk utsikt över byn – Bad Gastein och dess omgivningar och mot de skogsklädda Alperna. Vintertid kan jag se framför mig hur vackert det är med de snöklädda Alptopparna och kanske ännu vackrare.

Fräscha rum

Vårt rum var väldigt fräscht och fint och alla rummen har sköna DUX-sängar, så vi som stockar på nätterna och vaknade upp helt utvilade. Jag gissar det var både av att andas den härliga alpluften och de sköna sängarna.

Trevligt mottagande

Vi fick ett fint mottagande med färska frukter, bär, bubbel och choklad när vi ankom hotellet. Sådant uppskattas alltid mycket.

God och nyttig frukost

Varje morgon serverades en fräsch och nyttig frukost i deras egna restaurang Angelo.

Utbudet på frukostbuffén var alldeles lagom med ett urval av bröd, pålägg, varma och kalla rätter, kaffe, the och juicer.

De hade även flera veganska och glutenfria alternativ som min son behövde.

Ristorante Pizzeria Angelo – Hotellets italienska pärla

En av kvällarna av njöt vi en god Italiensk middag på hotellets egna Ristorante Pizzeria Angelo. Här serverar dem högklassig mat och på menyn hittar man alltifrån deras egna stenugnsbakade pizzor, pasta, antipasti och traditionella fiskrätter

Förrätter

Vi började vår middag med ett glas prosecco och deras antipasti bricka som vi delade på. Det kom in ett utval av varierade och goda antipasti som var alldeles lagom för tre tjejer.

Pizzor

De är väldigt kända för deras stenugnsbakade pizzor, så är man på en italiensk restaurang ska man ju verkligen beställa in pizza eller pasta. Vi bestämde oss för att beställa in två av deras pizzor som de rekommenderade med massor av godsaker på och delade på. Det blev verkligen en fullträff. Så gott att vi hade ingen plats för dessert efteråt.

Efter en aktiv dag med vandring passade pizza verkligen alldeles utmärkt.

Restaurangen var även barnvänlig. Min lilla tre åring hann knappt sätta sig till bords innan han fick en pysselbok och pennor. Det kallar jag verkligen service. När man reser ensam med sitt barn uppskattar man verkligen sånt.

———-

Vill du läsa mer om Bad Gastein och vandringstips finns det här.

———-

Denna resan gjordes i samarbete med Österrikes Turistbyrå och STS Alpresor. Men alla bilder, tankar och åsikter är naturligtvis mina egna, om inte annat anges. 

Spana också in