Nästa resa är bokad och går till Alperna

freeride-gross

Nästa resa är äntligen bokad och denna gången har vi valt att göra en riktig vinterresa. Alltså en resa med massor av snö och kyla. Både maken och jag är uppvuxna med att åka skidor varje vinter sedan vi var små. Han åkte till Alperna om vintrarna medan vi nöjde oss med svenska fjällen.

Min farmor har hus i den mysiga lilla orten Särna, som ofta brukar vara Sveriges kallaste ort på vintrarna. Därifrån åkte vi alltid till Idre Fjäll om vintrarna när jag var liten. Även Sälen och Vemdalen fick några besök.

Sedan jobbade jag i Alperna 2001/2002. Jag var stationerad i den mysiga alporten Livigno. Men vi hade utflykter till St Moritz i Schweiz varje vecka. Jag hann även med en weekend i Verbier dem vintern. 

Men nu har vi bestämt oss för att åka till Österrike och den mysiga alporten Kleinarl.

hotel-winter-gross

Bilderna är lånad från Hotel Guggenberger.

I januari tar vi flyget till Salzburg och checkar in på Hotel Guggenberger i Kleinarl några nätter och barnen ska få första gången njuta av Österrike och Alperna. Hela familjen längtar massor efter snö och skidåkning.

Vi har inte varit i Alperna sedan 2002 så detta är något som jag har funderat på länge och nu äntligen bestämde vi oss för att åka dit.

Vilken är din favorit ort i Alperna?  

Spana också in

6 kommentarer

  1. Åh vad härligt! Vi åker till Engelberg i februari. Jag har varit på många ställen men just i Engelberg hade jag mina absolut bästa offpist-åk för 3,5 sedan.

  2. Har aldrig stått på ett par skidor! Jag har väldigt svårt att prioritera snö och kyla när det finns sol och värme! Haha!¨
    Men kul med bokad resa! Själv har jag hela TRE resor bokade för 2017. Känns helt galet. Egypten på sportlovet, Fuerteventura på påsklovet och Bali på sommarlovet. Herregud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *