Sommarstaden Karlstad

Förra året började vi sommarens roadtrip med att besöka Karlstad. Innan vi besökte staden kunde jag inte ana så många härliga och roliga sommar aktiviteter staden erbjuder och vilken sommarstad soliga Karlstad verkligen är.

Under året som har gått har faktiskt mitt blogginlägg om 9 tips till soliga Karlstad blivit ett av mina mest lästa blogginlägg om ett resmål om Sverige.

Det märks verkligen att trenden eller intresset att resa inom Sverige eller att resa på Svemester har ökat storartat 2019.

Karlstad pärlan vid Vänern

Karlstad ligger ju faktiskt väldigt fint beläget vid Vänern, Sveriges största sjö. Och det är också ett lagomt avstånd från både östkusten och västkusten att ta sig till just Karlstad.

En av anledningarna varför vi reste till just Karlstad förra året var att det är ungefär halvvägs från Stockholm till vårt landställe på västkusten. När jag sedan läste på allt spännande och roligt Karlstad har att erbjuda blev det naturligtvis ännu mer lockande och intressant.

Mariebergsskogen

En av våra favorit aktiviteter förra året blev helt klart Mariebergsskogen. Hit skulle vi gärna åka igen. Här fanns verkligen allt man kan önska för en lyckad dag för barnfamiljer. Alltifrån djur, härlig natur, lekparker och en trevlig badplats. Dessutom var allt gratis.

Solig dag på stranden

Vi lyckades även pricka en av förra sommarens varmaste dagar och tillbringade en härlig eftermiddag på stranden i Mariebergsparken. Det var nästan som utomlandskänsla.

Paddling, vandring, camping och lite mer äventyr

Nästa vecka kommer vi att bege oss mot Karlstad igen för ytterligare tre dagar med andra aktiviteter.

Vi kommer köra lite mer äventyr denna gången och bo på en camping, paddla SUP, vandra och besöka den populära aktivitetsparken Vildaparken i Väse.

Jag hoppas även hinna med Värmlandsmuseum, Sandgrund Lars Lerin och Alsters Herrgård.

Ja, ni märker ju Karlstad har en uppsjö av aktiviteter för såväl stora som små.

Ni hänger väl med oss dit nästa vecka?!

Har du några tips på vad som inte förbi får missa?

————

Resan kommer göras i samarbete med Visit Karlstad, men tankar, åsikter och bilder är som vanligt mina egna.

Spana också in