Tips på hur du kan hålla tjuvarna borta under din semester i sommar

 

  • – Inlägg i samarbete med partner – 

När sommaren smyger sig på och det blir varmt och soligt ute som det är nu, blir jag enormt sugen på att ha en stor trädgård. Jag drömmer om en härlig ute terrass med lounge möbler. Ha en egen pool och bara kunna hoppa i och plaska i när känslan faller in.

Vi har dock bara en balkong hemma, men vi försöker fortfarande göra vår balkong mysig varje år.
Under sommarsäsongen är det väldigt trevligt att ha en balkong, eftersom det känns som ett härligt extra utrymme att koppla av och njuta av vädret på. Vissa människor kanske inte direkt tänker på belysning när de smyckar sin balkong eller terrass, men det spelar en stor roll för att skapa en inbjudande och härlig atmosfär och kan verkligen ge dig en känsla av att du är på semester i ett varmt land.

När jag letade efter inspiration för att dekorera vår balkong hittade jag nätbutiken Lamp24.se. Denna webbutik har ett utbud av över 30.000 lampor och är en av Europas största återförsäljare av inomhus- och utomhusbelysning. På deras hemsida hittade jag en hel del snygga lampor och lyktor som passar perfekt vår balkong. Jag tyckte särskilt om the pink flamingo lampan, som ger mig en tropisk atmosfär och påminner mig om alla rosa flamingos när jag var på Aruba. Men jag tror också att de eleganta lamporna på den andra bilden skulle se bra ut på vår balkong eftersom vi har en liknande soffa på balkongen.

 

Jag hittade inte bara inspiration på lamp24-hemsidan, utan även när vi var på IKEA häromdagen såg jag många bra idéer för  inspiration till vår balkong och härliga utomhusterrasser. Till exempel kan deras ljus och lyktor skapa en mysig atmosfär. Strängljus tar inte upp mycket utrymme, vilket är perfekt för en balkong och kan göra att det verkligen  ser mysigt och  ut. Detta kommer så småningom att resultera i att man spenderar långa sommarkvällar på balkongen med nära och kära. 

Håll tjuvarna borta med lampor påslagna

En annan detalj med att ha just lamporna på även under sommaren, eller att ha en timer på sina lampor är ju framför allt för att hålla tjuvarna borta när man är bortresta. Tyvärr är det ju så att under sommarhalvåret sker också mest inbrott. Att ha flera olika lampor på under både dag, kväll och några under natten är ett bra tillfälle för att visa utåt att det är lite mer liv och rörelse i hemmet.

Ett bra tips är ju om man har grannar som kan gå hem till en och tända och släcka lamporna vid olika tidpunkter så att det är lite mer liv och rörelse i hemmet. Flytta på saker i huset / lägenheten.

Det är heller inte så smart att publicera på sociala medier att man är bortrest, utan snarare vänta med det tills man kommer hem. Idag är det lättare än man tror att leta upp vart personer bor bara genom att ha koll på personer i sociala medier.

Har du andra smarta tips på hur man kan hålla liv i sitt hem för att hålla tjuvarna borta under semestern? 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *