Fjäderholmarna – Stockholms närmaste skärgårds ö bara 25 min från city

Vill man fly Stockholm City för en stund och njuta av en härlig sightseeing tur ut från vackra Strandvägen, längs Djurgården och förbi Nacka. Ska man hoppa på Strömma båten till Fjäderholmarna. Både själva båtresan dit och hem är en trevlig sightseeing tur av delar av Stockholm och slutmålet – Fjäderholmarna – är en himla mysig ö som passar perfekt som både dagsutflykt eller en kvällsutflykt en härlig solig sommar kväll,

God mat på Restaurang Rökeriet

Ute på denna natursköna ö kan man njuta av både god mat och vacker utsikt på Restaurang Rökeriet.

Koppla av på klipporna

Eller varför inte ta med en pick nick korg och slå sig ner på klipporna och äta gott och kanske sola och bada.

Leka i lekparksbåten

Våra killar gillade den lilla lekparken som finns på ön och är byggd som en båt. Passar såväl en tre åring med både sandlåda och klätter ställen som en 9-åring som gärna leker med sin lillebror.

Naturskön Stig

Man kan gå på en liten Stig runt ön som tar ca 10-15 minuter om man går i rask takt. Men vi lunkade runt ön i vår takt och tittade på fåglar, kastade stan i vattnet och klättrade i träd. En promenad där barnen fick vara i fokus och bestämma.

Vi hade ju otur med vädret förra helgen och det regnade till och från på eftermiddagen. Men vi hade en mysig familjedag ändå. Man märker ju barnen bryr sig inte ett dugg att de regnar. De lekte lika mycket ändå.

Fjäderhommarnas Ölbryggeri

Precis där båten stannar ligger Fjäderholmarnas bryggeri som ser urmysigt ut, läget är perfekt precis vid vattnet. Men här har jag fortfarande inte varit ännu.

Hitta hit

Från Nybrokajen på Strandvägen har Strömma båtar till Fjäderholmarna varje timme nu. I högsäsong varje halvtimme under dag tid

Förra året var vi på Fjäderholmarna en månad senare i slutet av juni och hade verkligen ännu bättre väder.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *