Budget resor till värmen

Det är högtid att boka sin sommarsemester och resan till solen om man inte har gjort det redan. Imorse var jag med i Aftonbladet Morgon igen och pratade om vart du ska resa när du vill hitta din drömresa prisvärdare. Vi pratade framför allt om två prisvärda resmål, men jag bjuder även på några fler budget vänliga resmålstips.

Turkiet

Turkiet är verkligen ett land dit priserna på resorna har sjunkit och det är fortfarande väldigt prisvärt att leva i Turkiet eftersom de har turkiska lira.

Vi var senast i Turkiet för tre år sedan hela familjen och bodde på Sunwing Side Beach. Jag har själv både bott och jobbat i Turkiet, så landet står mig varmt om hjärtat.

Turkiet har så mycket att erbjuda.

Här finner man:

– Fina sandstränder

– långgrunda barnvänliga

– Lyxiga och prisvärda hotell –

god mat – turkiska köket – kultur och sevärdheter

– shopping, billigt med skinnkläder och skinnväskor

Fem bra anledningar för att resa till Turkiet i sommar.

Estland

Jag besökte ju Estland och Tallinn förra veckan och blev helt frälst av landet. Lonley Planet har ju korat Tallinn till årets mest budgetvänliga storstad 2018. Och Tallinns index ligger på 56 enligt Forexstorstadsindex, vilket innebär att priserna är nästan halverade i landet jämfört med Sverige.

Ett härligt sommartips är verkligen att kombinera Tallinn med en solsemester på Estlands riviera Pärnu, som har en lång sandstrand eller åka ut till de vackra öarna Dagö och Ösel.

Andra budget vänliga resmål

Vill man resa till andra budgetvänliga resmål kan jag tipsa om:

Sopot – Polens Riviera

– Jurmala – Lettlands Riviera

– Palagna – Litauens Riviera

Bulgarien – jag har själv bott och jobbat i Sunny Beach en sommar och där finns en lång härlig sandstrand och det är prisvärt att leva där.

Har du några andra budget vänliga restips till sommaren?

Spana också in

2 kommentarer

  1. Bra tips! Många länder i den östra delen av Europa är ju prisvärda. Albanien förstås, om man vill ha sol och bad. Makedonien kanske (fint, men då har man bara en sjö, dvs inte havet).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *