Teneriffa – perfekt resmål med barn

Jag var ju på Teneriffa förra veckan och närmare bestämt i Playa de las Americas.

20140126-131227.jpg

Teneriffa är verkligen ett perfekt resmål att resa till med barn. Dels är ön otroligt vacker och dels så brukar vädret på den södra delen av ön vara väldigt bra året om. Jag bodde ju på Teneriffa 1 år 2000-2001 och trivdes jätte bra på ön.

20140126-131501.jpg

Det finns även många barnvänliga hotell på Teneriffa och ett av dem är Sunwing Fananbé Beach. Ett hotell som jag har besökt när jag har varit på Teneriffa men inte bott på med Oscar ännu. Men det kommer väl.

20140126-131757.jpg

Varför ska man resa till Teneriffa med barn då?

1. Det är relativt kort flygresa ca 5-6 h beroende på vart ifrån i Sverige du reser.
2. Ingen jetlag. Man vrider tillbaka klockan 1h och man kan ha i stort sett samma rutiner för barnen som hemma, vilket kanske kan göra resan / semestern enklare.
3. Det är ett behagligt klimat, sällan för varmt och det kan vara lite svalare morgnar och kvällar lite som svensk sommar.
4. Det finns härliga stränder på södra Teneriffa både med lava sand och den härliga Playa Las Vistas Stranden med vit sand från Saharas öken.
5. Vill du göra utflykter så finns ett stort utbud av utflykter. Man kan besöka ett vattenland, den stora och kända djurparken Loro Parque som jag älskar. Eller varför inte åka Teneriffa runt eller besöka Teide. Har du ett äldre barn är det säkert jätte intressant.
6. Playa de las Americas och Los Cristianos har en lång vacker strandpromenad som går ihop och är över 1 mil. Här kan du gå långa promenader med barnvagn eller springa.

20140126-132434.jpg
Som jag tidigare skrev finner ni även en av världens vackraste solnedångar på Teneriffa oxå. Hur mysigt är inte det att promenera längs strandpromenaden och se på den.

20140126-132719.jpg
Eftersom Teneriffa är ett känt resmål sedan länge finns såklart många restauranger som är barnvänliga med barnmenyer. Ofta finns den mat barn gillar.

Har du besökt Teneriffa? Gillar du ön?

Spana också in

4 kommentarer

    1. Inte min blogg, men svarar ändå 😉 Vi åkte 26 januari, kom hem 2 februari. Perfekt väder! Det var helt underbart! Så om jag ska åka dit igen blir det nog då. Inte megamkt turister, vilket det var på GC när vi var där i maj. Bodde faktiskt på Sunwing Family Resort nu, det var perfekt! Fast ingen av oss var under 14 år, har man yngre barn så rekommenderar jag varmt det hotellet. Det var god mat, otroligt trevlig staff och showerna var super! Alla lockades 🙂 Saknar det redan. Skulle lätt kunna åka en vända till nu haha 🙂

  1. Sitter precis och tittar om jag ska ta och boka en vecka nu i februari åt mig och den äldsta tjejen så vi kan dra en vecka tillsammans igen. Har dock lite svårt att bestämma mig för vart vi ska, men lutar åt Teneriffa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *