Martinhal Quinta Do Lago Family Resort i Algarve 

När vi var i Portugal för några veckor sedan bodde vi på den barnvänliga och familjära resorten Martinhal Quinta do Lago., som  ligger dryga 2 mil från Faro, Algarves flygplats. Det gick både  snabbt och enkelt med en taxi att åka från flygplatsen till resorten.

Pool villa 

Vi bodde i en jätte mysig villa med både terass och egen pool som var barnvänlig med ett bra staket framför poolen, så lilleman inte kunde krypa i poolen och vi kunde slappna av ordentligt. Terassen var super härlig med både solsängar, utemöbler och grill.


Villan var en 2-plans villa med stort vardagsrum, kök och toalett nere och sedan två stora sovrum på ovanvåningen med toaletter. Riktigt bra planlösning och grindar vid trappan.

Detta var första gången vi bodde i en pool-villa, men vi fick verkligen mersmak hur mysigt det är. Stort, rymligt, bekvämt och härligt med både en stor terass och egen pool.

Poolområde 

Resorten hade även ett stort poolområde med både barnpool och en större pool med även två rutschekanor. Här hängde vi om dagarna. Det var ju lågsäsong och inga problem med att få solsängar med parasoll till oss alla.

Så nöjd över mina snygga tunikor  från Miss Tunica.De hade även flera poolsaker man fick låna. Dessa härliga kuddar var underbara att flyta omkring på i poolen. Stort plus att man fick låna sådana grejer.

Frukost 

Att få starta dagen med en färskpressad apelsin juice, en god cappuccino och denna utsikten i sommarvärme var verkligen helt magiskt.


Trots att vi bodde i en villa, valde vi att gå till restaurangen och äta frukostbuffé varje morgon. De hade ett lagom utbud med fräscha frukost alternativ alltifrån färska frukter till en kock som gjorde omeletter eller stekte ägg efter önskan. Sånt lallar jag lyx.


Varje morgon kom resorten söta lilla maskot och hälsade på barnen. Det tyckte Lilla L var jätte roligt.

Stort plus till att de fixade mjölkproteinfri mjölk och yoghurt åt oss på förfrågan.

Till en lyxig frukostbuffé hör ju även sötsaker. Utbudet var definitivt över våra förväntningar.


Jag som älskar färskpressad apelsinjuice, lyxade till det med några glas varje morgon. Det kändes som en mycket bra och nyttig start på dagen tillsammans med omelett.

Restaurang O Terraco 


Vi bokat med halvpension och åt varje kväll middag på hotellets restaurang Oterraco som låg mysig beläget precis vid poolen.

Kids Club 


Resorten hade även en jätte fin Kids Club där man kunde lämna in barnen mot en avgift och få barnvakt. Man kunde välja olika tidpunkter på dagen. Vi lämnade in barnen en eftermiddag en timme och de blev verkligen väl omhändertagna. De fick mellis och de tog hand om barnen. Här fanns olika rum, en sida för små bebisar och en för större barn.  En fantastisk service.

Spelrum

De hade även ett spelrum i anslutning till baren och poolen. Där hängde vi enkel och spelade biljard med sonen. Han blev riktigt duktig på biljard under vistelsen. Många rundor blev det.

Omgivningar

Resorten var stor men bemannad från receptionen dygnet runt. Martinhal Quinta do Lago har flera olika storlekar på boendena och man bor precis i anslutning till golfbanan.

Hyrbil är att föredra, istället för att åka taxi som vi gjorde överallt.

Utflykter i omgivningarna

Vi promenerade runt i naturreservatet i anslutning till hotellet en dag. Besökte Ancao Beach och åt lunch på mysiga restaurangen 2 Passos en dag.

Barnens höjdpunkt för resan blev definitivt Zoomarine som ligger i Albufeira.

Algarve resan överträffade verkligen våra förväntningar. Vi hade underbart väder, vi åt riktigt god mat och det passade verkligen perfekt för en familjeweekend. 
Har du varit i Algarve? 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Wow, ser superhärligt ut:) Var i Algarve för över 25 år sedan…. Tror nog att det är dags for en resa till Portugal ?

    Kram
    Petra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.