6 saker att göra i Zagreb – Kroatiens huvudstad 

 

 

Förra måndagen tillbringade jag några timmar i Kroatiens huvudstad Zagreb. Vi åkte runt på en guidadtur och fick se några av Zagrebs främsta sevärdheter. Staden har flera trevliga sevärdheter och är helt klart värt ett besök.

  • 1. Nationalteatern

Nationalteatern, en riktigt vacker arketektur och känd för sina teaterföreställningar.

2. St. Marks kyrkan

Sankt Markus Kyrka ligger i den gamla delen av Zagrebs centrum och ligger centralt belägen på Sankt Markus torg där även det kroatiska parlamentet Sabor ligger. Kyrkan är bland annat populär att gifta sig i.

3. Museum of Broken Relationships 

En av de mest populära sevärdheterna i Zagreb är Museum of Broken relationships.  Det är ett museum som är tillägnat brustna kärleksrelationer från smärtsamma minnen och utställningen inkluderar även personliga föremål. Detta museum hann jag inte med tyvärr, men jag hoppas på ett snart återseende med Zagreb.

4. Zagrebs Katedral

Den största romersk-katolska kyrkan i Kroatien är Zagrebs Katedral. Den var riktigt magnifik och vacker, trots att det ena tornet är under återuppbyggnad.

5. Åk på Sightseeing i en taxi eller en dubbeldäckare


Det finns flera olika sätt att åka runt på sightseeing. Varför inte åka runt i denna gamla taxin eller i en dubbeldäckare.

6.Besök ett mysigt café och njut av atmosfären

När vi strosade runt på de trevliga klapperstens gränderna fann vi flera mysiga caféer. Här skulle jag gärna ha slagit mig ner med en god kaffe och ett bakverk.

Zagreb har så mycket mer att erbjuda, men dessa är mina bästa tips från mitt Zagreb besök. Jag har hört talas om deras kända julmarknad som förra året blev korad till Europas bästa julmarknad. Den vill jag väldigt gärna besöka. Hela stan blir julprydd och flera gator är bilfria.  Låter som en dröm för en julälskare som mig.

Har du varit i Zagreb? OM vilka är dina bästa tips?

 

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.