Skara Sommarland – Skandinaviens största vattenpark 


Som ni säkert redan känner till älskar vi vattenparker. Äldsta sonen lärde sig simma redan som drygt 4 åring och resor till varma länder, vattenparker och nöjesparker har präglat en del av hans liv. Skara Sommarland är verkligen en favorit i vår familj. Det är numera en tradition att vi åker hit på sommaren. I år blev vårt tredje besök. Förra året hade vi också fantastiska dagar på Skara Sommarland. Är det sommarlov så är det och såklart man ska ha roligt på sitt sommarlov. 

Vattenparken 

Sötaste lilla prinsen som fyller 14 månader idag. 


Vattenparker har verkligen många häftiga vattenrutschebanor. Såväl Cobra som Racer blev två favoriter. Killarna åkte om och om igen. Medan lillebror och jag tyckte det var lika roligt att se på deras glädje. 

Vortex är också super häftig och en annan favorit vattenrutschebana hos killarna. 


Piraön är en jätte rolig vattenlekplats för lite yngre barn med olika vattenrutchebanor, klätterställningar och annat roligt. 


Under vår andra dag inträffade tyvärr en liten olycka i Racer vattenrutschebanan på vår son. Han slog i hakan i Racer och fick ett jack på hakan och blödde enormt mycket. Sjukvårdspersonalen på Sommarland var fantastiska och tejpade ihop jacket, men rekommenderade oss att åka till ett sjukhus om det behövdes sys. Så vi fick tyvärr avbryta vårt besök på Skara Sommarland tvärt och åka till akuten. 

Kottelandet 


Kottelandet blev en ny favorit för oss med tanke på vår lilla 1-åring i familjen. Han åkte sin första karusell  – Kottekarusellen – alldeles ensam och tyckte det var jätte roligt. Om och om igen. En stor eloge till den fantastiska personalen som jobbade där. De satt fast honom och till min stora förvåning satt han blixtstilla och tyckte det var jätte roligt! 

Snälla storebror åkte också karusell med honom och han fick gräva grävskopa. 

Kottelandet är för 0-7 år och det passade vår 14 månaders perfekt. Vi hängde här flera timmar båda dagarna. 

Tivoli


Tivolit är lagom stort och mysigt. Här finns många olika karuseller att välja mellan för både stora och små. Stora sonens favoriter blev ändå Tranan och Spinners som vi åkte om och om igen. 


Newton var också rolig för att mamman blev SÅ blöt. Själv var ungen smart och tog av sig sin T-shirt, vilket jag inte riktigt ville… 

Sommarlandsparken 

Sommarlandsparken bjuder på en liten touch av Karibien känsla med färgglada omklädningsrum vid vattenskidorna. 

Sonen stod och suktade efter att få åka vattenskidor. Men det var 150 cm i längdkrav, så några år är det kvar dit. 

Orkar man inte gå runt i parken kan man istället hoppa på tåget och se sig om. 

De har även en enormt stor lekborg att leka i. 

Detta stora mysiga huset är en stor grillplats och man kan sitta både utomhus och inomhus och äta. Båda dagarna grillade vi där. Jätte mysigt precis vid vattnet. Vi hade två härliga halvdagar på Skara Sommarland. 

Jag rekommenderar verkligen två dagar om ni ändå ska hit. Det är en stor och rolig park. Barn under 1 meter går in gratis. För två dagar betalar man 499 kr / person. Men tänker ni ev stanna flera dagar är det väldigt prisvärt med ett årskort som kostar bara 599kr. Min äldsta son önskade att vi bodde närmare Skara Sommarland för han fullkomligt älskar det. 

Vi spenderade ju en natt i en stuga  på deras mysiga Camping som ni också kan läsa om. 

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *