Lalandia Aquadome – Skandinaviens största vattenland 

I Billund ligger även Lalandia Aquadome som är Skandinaviens största vattenland.


Det är minst sagt ett roligt och äventyrligt vattenland som passar alla – alltifrån 0-100 år. Jag och Diana var här med våra fyra killar i åldern 1,7, 10 och 13 år och alla hade riktigt skoj. Till och med vi mammor hade en fantastisk dag.

Utomhusbad 

Vattenparken är både utomhus och inomhus. En mindre del utomhus med två bubbelpooler, en större pool med sen gick de flesta vattenrutschebanor ut.

Wild River – Europas längsta vattenrutschebana 


Lalandia Aquadome kan även skryta med Europas längsta vattenrutschebana – Wild River som startar inomhus och går utomhus – den blå vattenrutschebanan på bilderna – slingrar sig hela 167 meter. Den blev en favorit hos våra killar. Medan vi hellre njöt i bubbelpoolen utomhus i solen och tittade på dem när de swischade förbi.

Lazy River 


 

I Lazy River åkte vi omkring allihopa på ringarna. Lilla L tyckte det var väldigt spännande att åka omkring i strömmen och se sig om.

Vågbassäng 


I vågbassängen var det fullt ös när vågorna var på och lite lugnare för lilla L däremellan.

Tornadon 


Tornadon var 84 meter lång och med en lutning på 90 procent, där man sitter fyra personer i en gummibåt, och efter en lugn start blir det fritt fall! Denna blev jag upplurad i….. Gummibåten följer virvlarna in i tornadons centrum där den kör upp och ner med full fart. Jag åkte den EN gång, men killarna åkte den om och om igen….och hade galet roligt.

Aktivitetsbassänger 


Vattenlandet var fyllt av olika sorters vattenrutschebanor för barn i olika åldrar och aktiviteter att göra i vattnet. Allt ifrån vattenbasket till klätterbroar.

Här hade vi kunnat tillbringat flera dagar. Det var verkligen ett av de bästa vattenlandet som vi har varit på. Det var även himla skönt att vara där en onsdag – mitt i veckan – då det inte alls var mycket folk där eller långa köer i vattenrutchebanorna.

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *