Möt våren i Europa i påsk

Förra veckan var jag ju med och pratade Påsklovsresor på Aftonbladet Morgon. Vart är det störst sannolikhet att du kan få möta solen och en varmare semester i påsk som i år är i början av april.

Portugal – Algarve

Portugal får definitivt ett varmare klimat i början av april och mest solsäkrast i Portugal är det såklart i södra Portugal vid Algarve kusten. Vi var här i mitten på oktober förra året på en weekend och njöt av härliga och varma dagar.

Mallorca

Mallorca kan också ha väldigt fint väder i april. Om inte annat är Mallorca en otroligt vacker ö som har väldigt mycket att erbjuda. För en tid sedan skrev jag om mina Guldkorn på Mallorca .

Malta – Gozo

Just i början av april förra året reste jag till Malta och det bjöds på riktig typisk svensk sommar värme där i början av april. Malta har dessutom väldigt mycket att både se och göra. Ön Gozo var otroligt vacker också.

Gran Canaria

Gran Canaria är däremot det absolut solsäkraste kortet om man önskar sol och värme i början av april. Gran Canaria har oftast ett jämt klimat året om, men är naturligtvis mest solsäkert under sommarhalvåret.

Cypern

Cypern stoltserar ju med sina 320 soltimmar varje år och här är sannolikheten också stor att man kan få en härlig solskenssemester i påsk!

Har du bokat någon resa till påsk? Vi var i valet och kvalet om vi skulle åka på en solsemester eller åka skidor, men i år föll valet på en skidresa i Zillertal i Alperna i påsk.

Spana också in

4 kommentarer

  1. Jag bokade just en resa till Malta under påsklovet. Ser verkligen fram emot det eftersom jag så länge velat åka till Malta, och så hoppas jag förstås på lite sol och värme också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.