Midsommarfirande i Nävekvarn 


 Alltså vilken dålig start på midsommar firandet vi fick. Jag vet inte om ni läste Nyheterna igår om att det varit en trafikolycka på Södertälje bron natten till igår och att man skulle undvika att köra E4:an söderut. Vi fick reda på det lite försent och blev fast i köerna på E4:an i 7 timmar. Ja, jag skämtar inte… 7h i bilköer… Det var absolut det sjukaste jag varit med om i hela mitt liv. Idag är jag förvånad över hur stod vi ut. Hur kunde barnen vara så nöjda och förstående. En bebis och en 6-åring som skötte sig exemplariskt på en bilresa som blev 8 timmar och 15 minuter istället för 1,5 h som den brukar vara.. Tack och lov hade jag min frukost med mig i bilen, vi hade lite frukost mat med till lördagen som fick bli vår lunch. Men folk valfärdade längs E4:an mot Södertälje för att kunna köpa mat & dryck. 


Jag är ju evigt tacksam för att vi hade både iPad och mini-dvd med oss och att bebis mest äter och sover. 

Under sommaren är det extra viktigt att tänka på dryck och åtminstone mellis i bilen när man åker med barn. Detta var ju inte direkt planerat… 


Väl framme hos våra vänner var vi evigt tacksamma att det fanns lite rose på kylning när vi kom fram och att grillningen var på G. 


En härlig dag hade de haft med traditionell sill lunch, dansat runt midsommarstången, 5-kamp mm Men allt detta missade ju vi. 6h sena till lunchen… Men vi får vara tacksamma att vi kom fram och fick en mycket härlig kväll. 


Barnen hade riktigt skoj ute i trädgården under kvällen. Vi var ett stort sällskap på 15 vuxna och 11 barn. Så det var riktigt trevligt. Vi höll ut in på små tummarna allihopa och jag insåg när vi lade oss att det är ju ljust nästan dygnet runt numera. 

Inser nu att vi inte tog en endaste bild på oss tillsammans. Dagen blev ju inte riktigt som planerat…. Hellre ösregn, god mat och trevligt sällskap som jag skrev om igår än att sitta fast i bilköer en heldag…. Nästan som en flygresa till andra sidan jordklotet! 

Jag hoppas du hade en fantastisk midsommar? Vad gjorde du? 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Åh hjälp helt galet!!! Tur att ni hade med lite mat! (Varje gång vi hamnar i bilkö med husbil inser vi hur fantastiskt det är att ha huset med sig…!) Tur att ni fick en fin kväll och att det gick bra, men hjälp alltså, inte kul! Vi hade några vänner över och firade på båten.

  2. Tyckte så synd om er när jag såg på FB… Vi firade hemma i Väsby med Magnus syskon och vänner, så vi hade som tur var inte alls långt att åka.

  3. Helt galet, ni hade nästan hunnit till Thailand på den tiden… Tur att ni var förberedda med mat. Vi njöt av sommarvärmen i Blekinge – utan bilköer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.