Kolmården – Nordens största djurpark 


Idag besökte vi Kolmården – Nordens största djurpark. Vi brukar besöka Kolmården en gång varje år och blir lika nöjda varje gång. Till vår stora glädje var det dessutom varmt och mesta dels fint väder, vilket dessutom höjer upplevelsen och njutningen av att gå runt i den härliga och lummiga djurparken. 


På Kolmården hittar man alla möjliga djur från nästan hela världen.  Elefanter, zebror, kameler, lejon, tigrar till våra svenska djur älgar, fåglar, björnar och många andra vackra djur med fina namn. 


Det bästa & häftigaste på Kolmården tycker jag är att åka Safari cabinerna. Det ger känslan av ett riktigt safari fast man ser allt från ovan på en ca 30 minuter lång åktur. Man får dessutom passa på att lyssna och lära sig on djuren. Alltifrån om våra svenska ståtliga djur till de som finns på savannen. 


Det roligaste på safari turen var att få se den lilla Björnungen som klättrade upp högt i ett träd och sen även få se hur björnungen sedan backade ner – imponerande. Hade ingen aning om att björnar var så bra på att klättra i träd! 


Sonen imponerades mest av lejon familjen med fyra små söta lejonungar och hur det ena lejonet låg och myste med sin pappa. Ja ni hör & ser så mycket spännande man upplever under turen – helt klart ett måste på Kolmården. 


Årets ena nyhet är Wildfire, en gigantisk berg och dalbana i trä som dessvärre inte hade öppnat idag. Delfinexpresen blev poppis hos hela familjen och idag fick även jag äran att åka karuseller till min stora glädje. 


Bamses Värld är såklart en stor favorit i familjen. Vi var ju även på invigningen förra året. Vi började dagen där och även avslutade dagen där. Skoj med både teater, lek och karuseller. 


Kolmårdens andra nyhet för i år är Skalmans luftballongen – en helt ny åkattraktion. 


Mycket karuseller blev det idag. Ett extra stort plus till det lilla mysiga amningsrummet som jag fick användning av idag. 


Oscars T-shirt är en ny favorit från Fred’s World. 

Vi testade även lyckan på chokladhjulet men hade ingen tur alls idag. 


En riktigt härlig sommardag i solen och detta fick bli sommarens första mini-semester. Kolmården passar verkligen både stora som små. 


Vem vet kanske blir det ett till besök redan i sommar igen – annars nästa år igen såklart. Det har blivit en tradition för oss. 


Har du planer på att besöka Kolmården i år? 

Spana också in

5 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.