Kap Verde

I veckan var jag för första gången på Kap Verde på en blixtvisit.

20140208-083957.jpg

Arbetsdagen började med att vi flög från Gran Canaria med ett annat flygbolag till Kap Verde. Det var en flygresa på ca 4h. Men en så otroligt vacker flygresa. Utsikten var helt fantastisk när vi lyfte från Gran Canaria.

20140208-084916.jpg

Det var även så otroligt facinerande när vi flög längs Afrikas kust. Det är verkligen bara öken. Det är nästan ofattbart att förstå hur gigantisk Saharaöknen är.

20140208-085049.jpg

Sen närmade vi oss sakta men säkert Kap Verde och det var riktigt spännande att åtminstone få se det ifrån ovan.

20140208-085158.jpg

Vi landade på Sal ön som är en av öarna i Kap Verde som är den största ön eller dit de flesta turister åker. Vi flög över turistorten Santa Maria  där de flesta hotellen ligger. Ön verkade väldigt karg och hotell komplex koncentrerade på ett och samma ställe.

20140208-085758.jpg

Den enda nackdelen jag fann direkt var att det blåste väldigt mycket… Men det är ju även ett windsurfparadis.

Nu har jag bestämt mig för att ta reda på mycket mer om Kap Verde. Så håll utkik i veckan. Jag ska leta efter mer information och tips om Kap Verde bara för er. Så håll utkik.

Spana också in

4 kommentarer

 1. Hej! Var på Kap Verde, Santa Maria, förra året och det är mycket bra för den som vill ligga och sola, bada och bara ta det lugnt!

  Det är VÄLDIGT mycket italienare där som är ganska högljudda 😛

  – Personalen är helt urusla på Engelska så det kan ibland vara lite svårt med kommunikationen

  – Det är väldigt kargt som sagts ovan och det är i princip en ”turiststad” under uppbyggnad. Jag skulle vänta en stund med att åka dit tills det börjar bli klart med alla byggnader! Kan bli mycket fint då! Nu är det mest en byggarbetsplats!

  – Är man ute efter att upptäcka någon stad eller så kan man glömma det! Finns ett par restauranger och butiker men inte mer än så!

  – Vi gick runt och runt och runt och runt och letade efter supermarket som skulle vara jätteenkelt att hitta. Vi hamnade i ett slumområde och jag rekommenderar inte att man besöker det!

  – Människorna är relativt trevliga, inga turkiska försäljare som drar in en i butikerna eller så! Skulle inte gå ut och gå ensam allt för sent då det blir mörkt ganska fort!

  – Det är många hundar som lever i någon slags flock!

  Människorna har ganska bra pli på dem, de flesta lever dock lösa, av någon lustig anledning! Det som också är väldigt bra är att det finns vakter vid utgång mot stad + utgång mot stranden så inga hundar kommer in på området eller några tjuvar!

  + Hotellen är grymt fina och de är byggda på ett sätt som gör att blåsten inte hittar in i området!

  + Stranden är perfekt!

  + Vågorna är höga (vilket jag vill att de ska vara), dvs inte något bad i hav för de minsta!

  + Trots bristen på engelska är personalen riktigt trevliga!

  + Maten är av högsta klass, prova ALL frukt! Kiwi-frukter stora som kokosnötter och mango som smälter ner i magen. Tycker man inte om ”inhemsk” mat finns det ALLTID pasta! Den är mycket god ( iom att det är mest italienare)!

  Vill även säga det att om man ska till Kap Verde så är all inclusive i princip ett måste! Det finns inte jättemånga restauranger och butiken är inte särskilt välsorterad. Kommer inte ihåg nu om det kanske var så att det var ett all inclusive hotell där det igick i priset på resan.

  1. Hej Fredrik!

   Klurar just nu på om vår resa ska bära till Kap Verde, Santa Maria eller till Gran Canaria. Vi kommer att resa med vår dotter som är tre år och tänkte oss en sol och bad resa på en vecka med all inclusive. Jag är dessutom i mitten av min andra graviditet så fokus på resan ska vara lugn och ro.
   Det jag är mest fundersam över är om den längre flygresan kompenserar med bättre och solsäkrare väder än om vi skulle åka till Gran Canaria. Har läst en del om att blåser lite på Kap Verde i olika inlägg. Vet inte heller om en veckas resa är lite kort med tanke på den längre flygresan till Kap Verde. Skulle uppskatta om du har några kommentarer som gör vårt reseval lite enklare.

   MVH Malin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *