Flygresan hem från Thailand

 

DSC02148Att åka till Att Resa till andra sidan jordklotet är ju såklart underbart. Men en nästan 12h flygresa hur går det med barn?!

Mina bästa tips är att förbereda barnen långt innan vad det innebär.

Att man ska sitta still länge en HEL DAG och det är ju väldigt länge, framför allt för ett barn.

 

DSC02152

 

De senast 2 åren när vi har rest har vår son fått vara mer delaktig i packningen av handbagage. Vilket jag tror betyder mycket. Han får själv välja sina saker som ska med på flyget.

Sju smarta tips inför en lång flygresa.

1. Förbered barnet noggrant innan flygresan. Prata om det innan att man måste sitta still och föreslå vad man kan göra när man sitter still.

2. Låt barnet packa sitt eget handbagage med de prylar som barnet vill leka med på flygplanet.

3. Dvd / surfplatta – låt barnet välja favorit filmer just inför den här resan, ev nya appar till surfplatta.

4. Välj tre favorit böcker alt köp nya böcker inför resan. Eller tidningar.

5. Köp nya små leksaker, små pussel, lego sånt som kanske inte gör något om det försvinner eller tappas.

6. Ta med goda snacks. Kanske frukost, kakor, kex, klubbor etc

7. Ta med pysselböcker och målarböcker samt kritor eller pennor.

 

Vår flygresa hem från Thailand på nästan 12h och mer eller mindre dag flygning gick verkligen över förväntan. Trots att han bara sov dryga 1,5h totalt och va vaken närmare 10h så satt han stilla nästan hela tiden.

 

DSC02154

Jag följde såklart mina egna råd och hade med flera olika pysselböcker. Bland annat en med alfabetet och han älskar verkligen att skriva och räkna, så det gick hem en lång stund ombord.

Han kollade på dvd & spelade på surfplatta med sin kompis.

DSC02155

 

20150221-111145.jpg

 

DSC02163

Så lånade vi den här lilla sötnosen en stund och fördrev tiden med. Hon satt ju i sin mammas & pappas knä, så jag tror de bara var glad att vi underhöll henne en stund. Hennes favorit app i sonens surfplatta var Pippi Långstrump det går hem såväl hos en 4-åring som hos en snart 2-åring.

DSC02165

På en Thailands tur serveras det även mat två gånger. Så måltidsserveringarna tar ju också sin tid med både lite snacks, dryck och mat, vilket alltid är trevligt och gott.

Flyga med en 4, 5 åring tycker jag absolut inte är några problem. Nu hade vi både en BRA flygresa till Thailand och hem. Men det gäller ändå att vara välplanerad inför flygresan när den är så lång tycker jag.

Hoppas du får nytta av några av mina flyga med barn tips? Vad tycker du är extra viktigt när du flyger med dina barn? Har du några tips att ge mig?

 

Spana också in

3 kommentarer

  1. Ska vi åka långt så åker jag gärna på natten med Viggo,
    men även här at det gått över förväntan varje gång vi åkt på semester.
    men mycket tack vare ipad och godis !
    Det är riktiga ”Life savers” 🙂
    KRAM

  2. Vilka bra tips! Vi har inte försökt oss på en så lång flygresa med vår dotter än men vem vet, snart kanske. Vi har flugit tre gånger inom Europa och det har gått bra. Då har vi packat ordentligt med pyssel, målarböcker, snacks o dyl. Ett knep som jag använder mig av är att ha någonting kul som bara finns i t ex min telefon och inte finns i den iPad dottern använder. I min telefon har vi Radioapan och den är bra att ta fram som ett trumfkort om det blir kinkigt mot slutet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *