Alltid regn i Mexico . . .

Jag fick en kommentar på bloggen igår som jag tänkte svara på;

Vi åker till Akumal, Mexico på fredag  och när man kollar vädertjänsterna så står det bara regn, regn och regn och inte speciellt varmt! Har det inte varit mycket sol? Börjar undra om vi  ka vi packa ner varma kläder och regnkläder?

Jag skulle nog i alla fall packa med mig lite varmare kläder, för på kvällarna kan det faktiskt vara lite kyligt. Solen går ju ner redan ca 17.30 så det blir både mörkt och svalare så fort solen har gått ner och i Cancún blåser det även en del. I Akumal har jag aldrig varit, så vet inte om och hur mycket det blåser där. På dagarna är det ju ofta varmt, så det går ju att vara i badkläder på stranden även fast det regnar. Tror de flesta hotell brukar ha paraplyer att låna, maila och kolla innan.

20140108-210116.jpg

De senaste tre gångerna när jag har varit i Mexico har det ju regnat en hel del. Jag var där först i sluter på november 2 dagar och då var det ju en del sol men regnade på natten och eftermiddagen ena dagen. I mitten av december när jag var där fyra dagar regnade det 2 av dagarna och regnade då konstant nästan i 1 dygn… När jag kom dit i söndags var det sol knappa 2h och sen regnade det och var mulet. Så det känns som att vädret i Mexico är sämre än vad det brukar vara?! Men andra sidan så är ju vädret i Sverige och konstigt. Vi har ju ingen snö trots att vi ändå brukar ha det den här tiden på året! Men Mexico är fortfarande ett av mina paradis på jorden, trots regn och mulet… I still love it!

Spana också in

4 kommentarer

  1. Vi var just i Akumal 10-30.12.2013. Enligt vädertjänsterna skulle det bara regna o regna. Visst kom det ngn regnskur och en dag öste det ner i ca 2 h, men det var väldigt varmt ändå. Paraplyer behövdes inte. Av 3 semesterveckor var det en regnig dag då man inte kunde bada. Det var inte speciellt kallt kvällstid heller ,dock blåste det en del. Vi hade med oss munkjackor o det räckte bra. Detta var våran 3. tripp till Mexico under perioden dec-jan och denna gång regnade det ”mest”. 🙂

  2. Tack för svaren! 🙂 Få hoppas att vi slipper så mycket regn som möjligt! Och att Mexico är lika undebart som det sägs! 🙂

  3. Härligt att du är ute och reser igen! Trivs du bra?

    Ja du, vilken soppa det vart. Jag åkte på tjocktarmsinflammation. Dem vet inte vad det beror på, så jag måste tillbaka för en utredning om ca två veckor, sen får jag svar om en månad. Men jag har inte fått behålla nån mat, inte fått i mig mat heller, feber, slog ut lederna asså bara kaos. å ja är inte bra än. riktigt drygt. men det är bara å inte ge upp. så länge ja inte går ner någe mer nu så är jag glad.

    Hoppas du har det super, vart än du är just nu!
    krams

  4. Jag var på Yucatánhalvön 30 december 2013 – 13 januari 2014. Vi hade rejält otur med vädret utom de fyra sista dagarna då det oavbrutet var sol. Sex av dagarna regnade det konstant. Trots det vill jag ändå rekommendera Mexiko då landet har så mycket mer än bara sandstränder.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *