Nyårskavalkad 2013 – Del 3

Nu kör vi vidare med Nyårskavalkaden del 3 och 2013 års sommar resor. Vi kickade igång juli semestern med en sommarlovskryssning med Birka Cruises.

2013 års sommarlovskryssning hade besök av Dumma Mej och det tyckte Oscar var jätte roligt. Vi gillar verkligen Birka Cruises kryssningar, de har ett brett urval av roliga aktiviteter för barn, liksom bra barnmenyer och roliga pooler att bada i på deras Birka Paradise.

Sen åkte vi till Grekland och närmare bestämt  Rhodos 1v i juli.

Vi lyxade till det med en Lollo & Bernie svit på Sunwing Kallithea Beach och då ingick även ett besök av Lollo eller Bernie på rummet och det uppskattade Oscar mycket.

Vi hade en riktigt härlig semester vecka på Rhodos och maken blev riktigt frälst i Sunwing Kallithea Beach så vi är alla riktigt sugna på att åka dit igen nu i år.

Rhodos Stad var även väldigt mysigt och barnvänligt. Det fick bra att gå med barnvagn nästan överallt.

Vi älskar närheten till stranden när vi reser.  Nackdelen där, var att det är stenstrand. Men det älskade Oscar ännu mer, kasta stenar i havet roade honom många timmar.

Åka vatten rutchebana  gjorde vi också mer eller mindre hela dagarna. Har du varit på Rhodos? Annars ett hett resmålstips inför våren och sommaren 😉

Efter Rhodos resan bar det av till Oscars mormor i Dalarna över en helg och sen stannade han kvar där på sommarlov några dagar utan oss medan vi jobbade.

Varje sommar tillbringar vi ju på Västkusten på vårt landställe. De senaste somrarna har det blivit en månad där varje sommar, men i år blev det bara knappa 3v för Oscar.

Det badades, byggdes sandslott och fiskades krabbor i massor.

Sen åkte vi även på en liten Road tripp längs Västkusten och besökte Stenungsbadens Yacht Club en natt och badade och SPAáde.

Så bar resan vidare till Göteborg där vi besökte Universeum och dinosaurieutställningen och sen Slottskogen med alla djur.

Pingvinerna var nog häftigaste att se ändå! Har du besökt Slottskogen i Göteborg, annars ett hett tips om du besöker Gbg!

I augusti hann vi även med två besök på Gröna Lund ett hela familjen och ett med mormor / mamma. Alltid lika roligt med Grönan tycker Oscar.

 I slutet åkte vi på en ny Road Trip i Sverige till Småland och stannade till i Nyköping och bodde en natt på Bloominghof. Det var ett riktigt mysigt hotell med en stor relax avdelning och en massa roliga badleksaker för barn.

 

Sen  bar det vidare till Astrid Lindgrens Värld i Småland för en härlig dag med en massa lek bla i Villevillakulla.

Å på Junibacken och såklart skulle vi klättra upp på taket som Madicken gör 😉

I september åkte jag & Oscar på vår första utlandsresa helt ensamma till Mallorca. Vi besökte en av mina vänner och hennes dotter i Portixol strax utanför Palma Stad.

Vi hängde mesta dels på stranden eller vid deras pool under resan och hade trevligt tillsammans.

 

 

Sen var vi bara tvungna att besöka Gröna Lund igen innan de stängde för säsongen och då hade vi turen att vinna en Stor Sport, som nästan  var större än Oscar.

Polismuseet i Stockholm är också väldigt roligt tycker Oscar. Ett riktigt bra tips om du besöker Stockholm med barnen.

Mulle Meck Parken i Solna är också en stor favorit hos Oscar, perfekt tips för er som besöker Stockholm på semester. Det finns ju ett riktigt stort utbud med barnaktiviteter i Stockholm.

Ja kära ni, nu har vi kommit till slutet av september och är bara 3 månader kvar av vårt resår. Del 4 kommer imorn, håll tillgodo.

Några tips som tilltalar dig? Har du någon resa inplanerad 2014?

Spana också in

1 kommentar

  1. Uppskattar dina recensioner mkt om hotel/resmål. Vi var i Side på Sunwing resort med Lollo/Bernie 2013 som mina barn uppskattade mkt! Nu vill vi åka till Grekland & vi har siktat in oss på Rhodos. Tacksam för tips om hotel/resmål/utflykt/ do`s & dont`s 😉
    Kram på dig fina
    //Tindraohara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *