Chokladfestivalen & presslunch

I fredags var jag även på Chokladfestivalen och en presslunch där Arla berättade om baktrender från tre världsdelar i Arlas konditorrapport 2013. Det var verkligen en intressant föreläsning och jag som reser en hel del kände igen mig mycket, då jag gärna testar olika bakverk i olika länder. Det är ofta fantastiska bakkonstverk man ser, men de är faktiskt sällan goda. Vi är verkligen duktiga på att baka i Sverige och det ska ju helst vara Arlas smör och socker i bakverket för att de ska bli goda oxå!


Vi fick smaka av årets finalister tävlingstårtor som var fantastiskt goda. Och det var svårt att avgöra vilken som var godast, men vinnaren av årets konditor Patrik Fredrikssons tårta var nog faktiskt godast 😉


Efter presslunchen strosade vi runt på Chokladfestivalen och provsmakade en massa god choklad och tittade på allt fina man kan göra av choklad. Verkligen en upplevelse utöver det vanliga och för mig som verkligen älskar choklad & chokladpraliner var detta en perfekt grej att göra, jag längtar redan till nästa års chokladfestival!

Gillar du någon speciell choklad? Besökte du chokladfestivalen?

Spana också in

5 kommentarer

 1. Vilken härlig blogg du har 🙂
  Hamnade här pga att jag sökt en del på Thailand med barn.. Reser till bangtao beach i januari med min 8,5- månaders och 4,5-åring.. Har två frågor till dig som varit där som jag hoppas du kan besvara 🙂
  1. Finns det taxibilar med bälten där!!?! Har bara rest utan barn i Thailand o aldrig brytt mig men nu tänkte jag ta med mig ett babyskydd o uppblåsbar bälteskudde,men e ju bara idé om man kan få tag i bilar med bälte!
  2. Hur extrem är branten/trappan ner till leam sing beach? Kan man ta med sig en liten o bära ner där om man skippar vagnen!? Och tror du en 4,5 åring orkar ta sig upp o ner!? Ser så fint ut där, skulle gärna besöka stranden 🙂
  Så tacksam för svar 🙂

 2. Oh, chokladfestivalen, den missade jag ja. Well, well, kanske lika bra det. 🙂
  Tack för en härlig och inspirerande blogg! Vi åker till Phuket om en månad och jag hittade din blogg när jag googlade runt efter resetips.

  hälsningar Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *