Chokladpralin kurs på chokladfabriken

Nåt som jag länge velat lära mig göra är chokladpraliner. Så ingen blev gladare än jag när en inbjudan kom till en chokladpralinkurs på Chokladfabriken.


Det var min söta vän Diana som stod bakom Eventet tillsammans med Ellinor på Chokladfabriken och även Fruktdealen, som bjöd på jordgubbar och gärna levererar frukt till ditt företag.


När vi kom blev vi bjudna på bubbel och tre olika chokladpraliner och jordgubbar och den som tog kvällens bästa bild vann även ett par böcker ifrån chokladfabriken.


Sen var det bara att sätta igång och baka, vi fick blev indelade i grupper och jag blev med Diana – dream team. Vi följde frenetiskt receptet men lyckades ändå inte göra de finaste pralinerna men kanske de godaste?!


Vi behöver nog gå ett par kurser till innan vi är experter, men vad roligt det var och gott!


Tillsammans gjorde vi ca 400 hallon och citron praliner och ni kan ju gissa vad glada vi blev när vi fick med oss 30 färska och goda praliner hem och dessutom en lyxig goodiebag med mina favoriter – lakritschokladpraliner.


En sån här kurs vill jag definitivt gå snart igen. Det var både roligt, lärorikt och gott. Jag kan starkt rekommendera att gå en om du är sugen. Du kommer inte att ångra dig, perfekt och lyxig kväll med vännerna, familjen eller kanske på en möhippa?!


Vi fick även med oss doftljus med choklad, body butter med choklad och en choklad tidning och jordgubbar! Mina stora laster här i livet är definitivt choklad och jordgubbar. Oscar älskar oxå jordgubbar och choklad, men choklad får han bara på lördagar, så jag får äta choklad när han har somnat på kvällarna.

Gillar du chokladpraliner? Någon favorit?

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *