Hur löser du den stressiga vardagen?

Jag läste i senaste numret av Mama en del om hur man står ut med eller löser vardagsstressen och om ”hell hour” som är tiden efter förskolan fram tills middagen står på bordet…. Känner du till ”hell hour”?


Jag brukar framför allt förbereda så mycket som möjligt innan jag hämtar på förskolan eller dagen innan i den mån jag kan och hinner. När jag är ute på jobbslingor en längre period, som nu när jag är borta i 9 dar så brukar jag förbereda en del mat innan åt killarna. Vi storhandlar alltid innan jag åker och den här gången gjorde jag faktiskt en lasagne igen åt killarna och bakade scones Jag har tagit del av många smarta vardagstips hos Vardagsakuten och där hittade jag även detta goda scones recept och det går ju verkligen super snabbt att göra scones. Jag passade även på att steka några pannkisar innan jag for iväg, men de är nog slut för länge sen. Men mina bästa tips är verkligen förberedelse, laga maten i god tid så det bara är att värma eller laga något som går snabbt och enkelt. Vardagsakuten bjuder på många snabblagade recept.

Hur gör du för att underlätta vardagen hemma? Ge mig gärna dina tips i en kommentar!

Spana också in

3 kommentarer

 1. Hell hour, kunde inte sagt det bättre!
  Jag har alltid med mig en frukt eller russin vid hämtningen på dagis som jag har med mig under min dag, sen börjar tankarna snurra på vad som ska lagas mellan hämtningen och hemmet. Har aldrig planerat mer än för samma dag, så mina knep är att locka barnet att hjälpa mig att laga middagen, typ skala löken funkar jämt. Handlingen funkar om hon får vara delaktig redan där och plocka varor som saknas för maten och jag verkligen ser hur viktig hon känner sig med korgen i handen. När hon skalar ex. lök så går allt annat i turbofart för min del, i med allt i kastruller och pannor, och låta henne vara delaktig och röra om eller hälla i något.
  Vi är hemma vid 17.00 och brukar äta en timma senare drygt, så mitt tips är att låta henne vara delaktig för att överleva timman.

 2. Här hemma sköter jag faktiskt de flesta hushållssysslorna, men det är för att jag tycker det är ganska kul och Viggo får oftast vara med och hjälpa till 🙂
  Bröd bakar jag gärna eget och fryser in, likaså lasagne, köttbullar och köttfärssås.
  På så vis kan man lätt ta upp ur frysen och bara fixa tillbehören !
  Kram

 3. Ja jag var ju som sagt var med i den artikeln i Mama och där svarade jag att jag låter Elias leka ”vattenlek” i diskhon medans jag lagar mat 🙂 Japp!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *