Isla Mujeres – Mexico

I söndags gjorde vi ju en dagsutflykt till Isla Mujeres. Det var väldigt enkelt att göra från Cancun. Vi åkte till en liten hamn i Cancun och tog denna båten till ön. De tog bara ca 25 min med båt över och kostade bara 17 dollar.


En perfekt dagsutflykt. Isla Mujeres är ju en pytteliten ö som är ca 1 km bred och 7 km lång. Vill man åka runt på ön tar man sig enklast runt i en liten golfbil som man man hyra när man kommer iland till ön.


Vi var mest intresserade av Playa Norte som vi hade hört var finast. Så vi tog en promenad dit istället.


Det låg ca 10 min promenad från den lilla hamnen. Vi hängde hela dagen på beach cluben vid Sunset grill. Det kostade 250 pesos i deposit, men sen när vi åt lunch där drog de av priset på notan.


Jätte mysigt och lugnt och skönt med fräscha toaletter nära och sköna solsängar, god mat & bra service. Jag trodde faktiskt att det skulle vara dyrare på Isla Mujeres än det var, eftersom det är en liten ö och allt ska transporteras till den lilla ön. Men det var snarare billigare än de ställena som jag besökte i Cancun.


Innan vi åkte tillbaka till Cancun passade vi på att promenera runt i den lilla mysiga byn. Tyvärr var det rätt molnigt och mulet då, så det blev inga bra bilder. Men det fanna många små mysiga affärer och restauranger och barer i byn. Kan verkligen rekommendera att åka dit om du ska till Mexico!

Har du vart på Isla Mujeres? Om gillade du det?

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *