Härligt och semestra i Sverige!

 Min nästa gästbloggare är oxå en av mina kära blogg läsare  Amanda som vill dela med sig av en gullig semester berättelse.

”Tänkte skriva och berätta om min första upplevelse av att resa med barn. Sommaren 2011 var Saga 1,5 år och jag var höggravid med Tuvalie. Jag och maken bestämde oss för att någon form av semester fick det ju bli. Vi funderade fram och tillbaka och landade till sist i en idée som jag hade. Vi är bosatta i Skåne, men jag är uppvuxen en bit norr om Örebro – och dit ville jag såklart åka och visa upp min skatt för släkt men även visa henne var mamma är uppvuxen (ja ja, hon kommer inte minnas det, men det kändes ändå ”symboliskt viktigt”). Vi hyrde en stuga strax utanför det lilla samhället och förberedde oss så gott vi kunde inför resan. Och hur reser man då med en 1,5-åring? Vi laddade med leksaker, fika och gjorde iordning så att en av oss kunde sitta bak med henne. Vi tänkte vara smarta och bära ut henne medan hon sov vid 05:00 på morgonen så vi var på plats tidig eftermiddag. Stort misstag då hon vaknade och vart förbannad över att vi stört hennes sömn. 🙂 Hon vrålade sedan i nästan 2 timmar i bilen trots våra försök att trösta och söva om. Stannade och gjorde en flaska välling, tänkte att det kanske kunde få henne att somna om men inte! Till sist somnade hon dock och sov gott nån timme. När hon vaknade var hon på betydligt bättre humör. Vi stannade till för att fika & sträcka på benen. Efter det ville INTE Saga in i bilen igen, väl på plats lyckades vi dock vända hennes humör lite genom lek och bus i bilen. Sista timmen i bilen klarade vi oss utan gnäll och gråt genom att jag och pappa S turades om att sjunga barnlåtar. Låttorka var ett faktum och samma låtar gick på repeat om och om igen 😉
 
Stugan var fantastiskt söt och vi var glada över att vi tagit med oss både resesäng och matstol. Frukosten avnjöts på vår lilla verandra där man kunde blicka ut över åkrarna om morgonen. Jättefint! Vi hade med oss familjens hundar dessutom och även de trivdes! Vi träffade släkt och åkte till ställen som hade betydelse för mig, bl.a. plantmarknaden med alla djuren och Fornaboda travbana där jag själv som liten stod och hejade bland annat på min egen pappa som då körde häst. Vi badade i sjöar, åt glass och bara tog dagen som den kom. Efter en fin vecka borta började vi planera inför hemresan – vi tänkte att vi gör precis tvärtom denna gången. Vi höll igång Saga hela dagen gav henne kvällsvälling och satte henne i bilen – sen körde vi. Problemet med detta var att så fort som hon somnade ordentligt så åkte huvudet fram och då vaknade hon. Det resulterade i att jag satt med handen och höll bak huvudet på henne hela resan hem 😉
 
Finast på hela veckan var absolut besöket på Fornaboda travbana då Saga var på ett strålande humör och jag nostalgiskt kunde se mig själv som liten stå lutad mot staketet och vråla. Det luktar på ett speciellt sätt och den där dansbandsmusiken som strömmar ur högtalarna är samma som det var på den tiden 😉 Att mormor och morfar dessutom satt hemma och titta på TV och såg oss var extra kul. Jag vann dessutom lite pengar på hästarna – en liten bonus 😉 ”
 
 
 
 
Det är alltid lika roligt när ni vill dela med er av era reseberättelser. Vi inspirerar ju varandra. Så har du någon rolig eller ett bra tips på en resa med barn, tveka inte och maila mig och dela med dig av dina erfarenheter. Jag letar ju febrilt efter en massa roliga semester tips åt min familj till sommaren och tar tacksamt emot era idéer 🙂 Maila gärna mig på lina_g80@hotmail.com om du vill att jag publicerar din berättelse och gärna med en bild 🙂

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *