Astrid Lindgrens Värld

Eftersom Oscar verkligen ÄLSKAR Pippi Långstrump så skulle det vara så himla roligt att besöka Astrid Lindgrens Värld i sommar. Så jag har planer på att kanske redan hinna med det en helg här i slutet av maom vi har möjlighet.

Astrid Lindgrens Värld öppnar ju om ca 2 veckor redan den 11 maj, så det är ju ett perfekt Weekend tips att åka över en helg dit, så får nog barnen en oförglömlig helg eller i sommar såklart.

Jag har faktiskt besökt Astrid Lindgrens Värld för tro det eller ej men 13 år sen. År 1999/2000 gick jag en 1-årig Turismutbildning i Hultsfred och då var vi på studiebesök där på hösten. Och jag minns redan då att jag tänkte tanken, hit ska jag åka när jag får barn, så 13 år senare blir förmodligen min dröm sann 😉 Jag kan bara tänka mig hur mycket det har förändras på 13 år….

Har du vart på Astrid Lindgrens Värld? Gillade dina barn det? Vad var bäst? Vad ska man inte missa? Ge mig gärna dina bästa tips!

Innan vi åker dit ska jag i alla fall introducera Oscar till några fler av Astrid Lindgrens härliga barnfilmer, än så länge är det nästan bara Pippi som går vamt här hemma…..men snart gillar han nog fler av karaktärerna!

Spana också in

2 kommentarer

  1. ja, åk dit innan säsongen sätter igång! vi var där 2 år sen, då var norah 1,5 år. det var rätt bra, men intensivt då det är en masa föreställningar överallt.
    kan bli rätt mkt köer till matställen också, matsäck rekommenderas, och massor med ombyte då kidsen gärna blir rätt skitiga:)
    jag skulle dela upp besöket över 2 dagar om ni har möjlighet.
    ev åker vi dit i sommar igen då norah älskar alla figurerna!

  2. Vi var där förra året med vår 4-åring och hon pratar fortfaranade om det…bästa barnsemestern man kan tänka sig!!!! Vi åkte första veckan i Juni precis när högsäsong började..alla föreställningar var igång och alla figurer….lagom med folk och de hade verkligen tid för alla barn…åker man under semestern är det för mkt folk för att man ska hinna träffa sin favorit har jag hört…..1 ½ dag bör man ha inbokat där så man hinner gå tillbaka till sina favoriter 🙂
    Hoppas ni får en trevlig resa lika mkt upplevelse för barn som vuxen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *