Flyga med en 21 månaders är jobbigt…

….flyga på en ren DAGFLYGNING med en 21 månaders vild son i nästan 11,5 h vet jag faktiskt inte om jag gör om igen eller kan rekommendera…..hihi…. (OM jag nu skulle få en till son vill säga?!)  För nästa resa med Oscar 23 månader i knät blir det ingen 11,5h flygresa i alla fall!!! Det är en sak som är säker.


Puh vad det var jobbigt med flygresan hem igår….helt ärligt så trodde jag inte att det skulle vara så jobbigt…med tanke på att 10,5h resan TILL Thailand gick hur BRA som helst för 2v sen, men tackar nog att det var en kvälls-/natt-tur dit, så det var lugnt och skönt för oss 🙂

Till saken hör ju såklart att vi alla tre sov rätt dåligt natten innan….så vi var trötta redan när vi började avresan som från dörr till dörr egentligen tog ca 17h….så man var ju rätt sliten när man kom hem! Tålamodet är ju verkligen inte på topp när man har sovit dåligt, i alla fall inte mitt 😉

Flygresan började i alla fall JÄTTE BRA, han fick springa av sig som en tok på flygplatsen och vi gick på flyget nästan sist och så satt han ju såklart i mitt knä och det gick super bra. Vi kollade ut genom fönstret och sa ”Hejdå Thailand” hur många gånger som helst och drog upp och ner fönstret. När vi kom upp i luften gjorde maken ordning en liten bädd av kuddar och filtar på golvet vid våra fötter och efter ca 1h i luften frågade vi om Oscar var trött och vill sova och det vill han. Han satt ju stilla i mitt knä i nästan 1h och var hur nöjd som helst och trött, så han lade sig på golvet ovh vi sjöng lite och han låg och filosoferade en stund innan han somnade. Perfekt timing var det oxå för vi hade hunnit beställa in goda drycker och maten kom strax eftr han somnar, så vi satt där och åt tillsammans i lugn och ro och satt och läste. Han sov knappa 2h 🙂 Underbart!


När han hade vaknat så bad vi att få in hans mat, som han hade missat när han sov. Så han fick sitta på min stol och käka i lugn och ro och det var jättekul att det var hans favoriter Lollo & Bearnie på maten. Tyvärr verkade han inte gilla maten så mycket. . . Så han åt nästan ingenting mer än frukten och en macka….men bättre än inget! Och jag gillade maten starkt, lasagne som är en av mina favoriträtter och populärt bland barn oxå.


Lugnast var han nog när han åt och sov och det tackar vi Lollo & Bernie för!!! När han hade ätit sin lunch och druckit och sovit middag var han som vanligt pigg och glad och full av energi, då började den lilla sprintern springa maraton ombord i mittgångarna 😉 Ni kan ju gissa om han var poppis?!  Han ville med andra ord helst inte sitta still, bitvis av de ca 9h mutade vi honom med snacks och Pippi-filmer på hans lilla DVD, så han i alla fall satt still i mellan åt i mitt knä och kollade på Pippi….tyvärr var ju batteri tiden på den DVDn så lång dryga 2h tror jag….så Pippi filmerna räckte ju inte hela resan heller 🙁  Sen hade vi nog maximal OTUR att just våra TV-skärmar inte fungerade på hela flygresan 🙁 Det var riktigt tråkigt, för det hade nog vart en räddare att han hade suttit still. På vägen ner satt vi ju och kollade på barnfilmen RIO som han tycker är jätte kul….


Sen blev det ju i alla fall matdax igen några timmar innan landning så då satt han still och faktiskt åt ganska mycket, han måste ju då ha vart hungrig. Jag kan verkligen rekommendera att beställa mat till barn. Eftersom Oscar klassas som en infant, barn under 2 år, så får han bara Babymat och man får då beställa extra barn mat för barn 2-11 år åt honom och på vägen till Thailand var det Köttbullar och mos samt lite frukt och russin och även en kallmåltid och han åt då oxå lite av varje. Sen fick han ju två små Babymeal oxå med banan, fruktpuré och yoghurt oxå, så maten på flygresan var verkligen jätte BRA. Men som sagt ett tips när du reser med barn under 2 år beställ det extra! På vår resa så kostade de inget, men på vissa flygbolag eller olika resmål kostar ju maten extra, men det är helt klart värt det!


Mat till barnen är ju ett måste! Jag tycker även att flygmaten är halva nöjet med flygresan när jag är ute och reser privat. Det är liksom det som är mysigt med en resa, äta & dricka gott och sen spana i taxfreekatalogen vad man vill shoppa för skoj. Vad tycker du?

Summa sumarum, så JA det var super jobbigt att flyga med en 21 månaders vild busfru som INTE har någon egen stol och flyplanet var helt fullt, så O kunde heller inte ha någon annan stol. Jag hade även med massor av småleksaker och ritgrejer som han tyckte var skoj en stund, vi gick och bytte blöja tillsammans på toan några gånger och det var super skoj att få spola på toan och tvätta händerna. . . DVD´n var en stor räddning och väldigt synd att våra TV-skärmar inte funkade, såklart att det går att flyga med en 21-månaders. . . OM jag skulle göra det igen, så skulle jag nog välja att köpa ett eget säte eller se till att flyga nånstans där inte flygresan är 11,5 H på dagen, så det blir mer sömn ombord! Ni kan ju gissa att han somnade ju såklart de sista 30 minutrarna oxå under inflygningen och var super trött när vi skulle gå av .  . .!

Maken och jag turades om att springa i mittgången . . .

Hur gör ni när ni är ute och flyger med en liten som inte har eget säte och gillar att leka, hoppa och springa? Jag tror att bästa tiden att flyga lååångt eller länge är innan de börjar att GÅ och sen när de får ett EGET säte 🙂

Det känns ju ”nästan” som att stänga in en apa i en bur i 11,5 h, eftersom han mer eller mindre inte kan röra sig 😉

När vi flög sist var ju Oscar bara 15 månader och det gick hur BRA som helst, dock flög vi ju bara 4h då och nästa gång vi flyger blir det oxå ca 4h, så vi får se hur det går då.  . .

Lämna gärna kommentarer om dina bästa tips 🙂

Spana också in

3 kommentarer

  1. På alla charterbolag går det tyvärr inte att beställa 2-11års mat för barn under 2. Vi har försökt vid flera tillfällen hos Tuifly men det har varit helt omöjligt om man inte valt att boka stol åt knatten….. Vi har haft med den enda burkmaten som en nästan 2-åring kunnat acceptera, Spagetti och köttfärssås, och sen bett om en flygmatlåda att lägga upp det i. Då har det nästan sett ut som storbrorsans mat och varit klart ätbart, extra bröd och sånt kan man ju alltid ta. Men det tycker jag har varit jättejobbigt, kan gärna betala extra för maten men en hel stol vill man kanske inte köpa. Vi har hittills bara flygit till medelhavet med barnen, en tripp med 2 barn under 2 år, det var ingen höjdare, man fick jonglera barn hela resan och balansera mat och dryck var ingen lek, mkt glad att den resan inte var längre än 5 timmar. Har gått mkt bättre när åtminstone en haft egen stol, då kan man ju alltid använda bältet och tala om att det är som att åka bil, bältet ska vara på :-). Än så länge har han köpt det, men vet inte hur länge till… 🙂 Sen har vi haft med oss små presenter, nån bok, beställt ngt från tax free så har de att göra en stund. Men flyga med små barn är svettigt för föräldrarna, man vill ju helst inte störa sina medpassagerare hur mkt som helst. En tant som satt framför mig på senaste flygningen tyckte jag skulle hålla barnet still då hennes ryggstöd rörde sig…. Såna kommentarer gör ju inte det hela lättare direkt och en nästan 2-åring är ju inte helt lätt att hålla still flera timmar i en flygstol där man i bästa fall har 5 cm tillgodo framför knatten. Jag älskar resa och gör det även om det är lite jobbigt, man har ju alltid hoppet att nästa gång går det bättre och barnen blir ju äldre och klokare :-).

  2. Oj det va just detta jag fasade för.. Min tjej är precis som du beskriver Oscar.. inte den lugnaste typen. Hon är Miss Myror i rumpan. När vi ska flyta vår 11 h resa eller mer, så kommer det va mitt på dagen dessutom, 12 på dagen tror jag den börjar och jag har inte funnit nått natt alternativ. Så vi verkar inte ha nått val. Men däremot så kommer Keyla att vara närmare 2,9 månader när vi flyger och kanske är lugnare på nått sätt?… haha försöker inbilla mig det i alla fall… jag är livrädd för att vi ska få det just som du beskrev. Och av just den anledningen har vi inte rest någonstans sedan hon va 6 månader och blev Miss Myror i Rumpan… hon har vart hyperaktiv sedan födsel nästan, haha.

    Men tack för dina råd ändå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *