Flygresan till Dominikanska Republiken 

  
Jag har verkligen tappat räkningen för vilken i ordningen flygresa det blev för sonen nu. Men han känns väldigt erfaren att flyga och detta var hans sjätte långa flygresa till andra sidan jordklotet. Vi har ju åkt på en långresa varje vinter sedan han föddes. Thailand fyra gånger, Mexico och nu Dominikanska Republiken, så nuförtiden känns det faktiskt enkelt att flyga med honom. 

   
  En 5,5 åring sköter sig ju oxå mkt själv. Inför denna resan hade han även fått en iPad. Vi har ju aldrig haft en iPad innan, men tänkte det var dags även för oss med en iPad. Så han fick ladda ner några nya spel och filmer. Viaplay appen är ju fantastisk också där man kan se filmer offline. Så han laddade ner tre filmer innan resan,  bland annat hans favoritfilm Kapten Sabeltand. Så iPad blev det en större del av flygresan.  Det var ju en dagflygning. Vi skulle lyft kl 11, men lyfte 1,5 h senare, så vi var ombord på flyget i ganska precis 12h…. En LÅNG flygresa med andra ord. Men det gick hur BRA som helst.

  
Plus-plus är och en favorit här hemma och göra egna Bay Blades av plus-plus så jag hade beställt ett nytt plus-plus paket åt honom, som han inte visste om och fick som present på flyget. 

  
Att ha med små presenter  / överaskningar på en lång flygresa är ett hett tips. 

 

SJU  smarta tips inför en lång flygresa.

1. Förbered barnet noggrant innan flygresan. Prata om det innan att man måste sitta still och föreslå vad man kan göra när man sitter still.

2. Låt barnet packa sitt eget handbagage med de prylar som barnet vill leka med på flygplanet.

3. Dvd / surfplatta – låt barnet välja favorit filmer just inför den här resan, ev nya appar till surfplatta.

4. Välj tre favorit böcker alt köp nya böcker inför resan. Eller tidningar.

5. Köp nya små leksaker, små pussel, lego sånt som kanske inte gör något om det försvinner eller tappas.

6. Ta med goda snacks. Kanske frukt, kakor, kex, klubbor etc

7. Ta med pysselböcker och målarböcker samt kritor eller pennor.

De senast 3 åren när vi har rest har vår son fått vara mer delaktig i packningen av handbagage. Vilket jag tror betyder mycket. Han får själv välja sina saker som ska med på flyget. Sen är det ju spännande och titta ut genom fönstret OM man har fönster plats, gå en liten runda i samband med toalettbesök, se vad man får för god mat osv. Så det känns som att tiden går ganska fort ändå.

Har du några andra smarta flyga med barn tips?

 

Spana också in

5 kommentarer

  1. Har ju alltid rest med alla mina barn, både långa och korta resor. Det har alltid gått bra.
    En och annan nervös blick har man fått när man bänkat sig med barnen från andra resenärer, men de har kommit fram och berömt dem när vi landat. Det viktigaste är nog att man är lugn själv. Självfallet att det finns saker att göra, som att titta på film, spela och läsa. Kram

  2. Jag är nog ganska bortskämd, för mina underhåller mest sig själva på flygresor. Vilket kanske är tur med tanke på att jag har lite svårt att koncentrera mig (jäkla flygrädsla). Kan ju också bero på att de är så pass vana, har fått höra väldigt länge hur man beter sig på ett flygplan osv.
    För egen del flyger jag dock mycket, mycket hellre på natten och får sova bort några timmar av ångest i alla fall. Annars är det väldigt långt till alla destinationer.. 🙂

  3. Surfplatta är verkligen räddningen inför långresa! Vi gör ungefär samma som dina tips. Beroende på vilken tidszon vi ska till brukar vi försöka ställa in oss och sova tidigare / senare så att tidschocken inte blir alltför stor. Vi har med oss tunna böcker också och block och pennor. Samt extra byxor om olyckan skulle vara framme.

  4. Bra tips! Lägger till föräldrarnas inställning! Extremt viktigt, tror jag. Tycker vi att flygresan är jobbig o tråkig tycker garanterat barnet det också…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *