Resböcker för barn

Ni har väl inte missa att det även finns resböcker för barn. Ett fantastiskt smart upplägg dessutom.

Böckerna vänder sig till barn som ska åka på resa eller som bara vill lära sig mer om ett land. Tanken är att vidga barnens vyer och att de ska få lära sig om landet på ett roligt sätt. Barn har sitt eget perspektiv när de är utomlands och lägger ofta märke till andra saker än vi vuxna gör.

Alla böckerna är disponerade på samma sätt. De innehåller en berättelse om en barnfamilj som åker på semester, fakta om landet, tips på vad man kan hitta på under semestern, karta med bilder, liten parlör, pyssel och plats att spara sina egna minnen.

Jag blev riktigt glad när jag hittade dessa böcker, för detta tycker jag är ett typiskt BRA inlärningssätt när man exempelvis tar ledigt från skolan för att åka utomlands på semester, men man lär sig samtidigt OM landet. När jag var barn fanns inte sådana här böcker, vilket skulle ha varit skoj för jag var alltid så intresserad att lära mig en massa nytt om alla länder som vi besökte.

Passa på att köp med er en sån här bok till det landet ni reser så kommer era barn förmodligen lära sig en massa om landet oxå på ett roligt sätt 🙂


Jag gissar att flera av er ska resa till Kanarieöarna eller Thailand inom kort, då de främst är de populäraste resmålen under vintersäsongen. Snart hägrar ju Sportlovet och sen står det inte på förrän det blir påsklov oxå 😉

Inom kort kommer jag även att ha en tävling på bloggen där ni kan vinna någon utav dessa böcker. Böckerna finns även i Grekland, Spanien och Turkiet. Så kanske ska någon av er resa dit i vår eller sommar? Håll utkik på bloggen i veckan  😉

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *