Resa med en 9 månaders bebis?

Det är som vanligt alltid lika skoj när det trillar in frågor titt som tätt och jag svarar på dem så fort jag kan;

”Hej! hittade tilll din blogg när jag sökte på: att resa med barn:) e glad att jag hittade till dig för du skriver mycket bra grejer om resor! Har googlat en massa men inte hittat något direkt som svarar på min fråga..

Men nu frågar jag dig, så kanske du kan svara:)  jag och min man funderar på att åka nu till sommaren ev i juni.. men en sak gör att jag inte vet om vi kommer att göra det.. jag har ingen aning om hur det är att resa med en som då kommer vara 9 månader.. om hon då börjat krypa hur kommer då detta gå, är det i just denna tiden då barnen inte lärt sig gå ännu, som det är jobbigast? det är ju inte precis så att vi bara kan sätta ner henne på marken och låta henne krypa, men en som kan gå kan man ju ha på marken om han/hon tröttnat på att sitta i vagnen om man har koll såklart..

Vad tycker du? är det jobbigare med krypbarn? (vårt första barn så har noll koll:) )

tack igen för en bra blogg, och hoppas du har tid att svara:)

Hälsningar Rebecca ”

Kul att du gillar min blogg Rebecca, det glädjer mig 🙂

Jag skulle absolut inte se det som ett hinder att resa med en 9 månaders som kryper. När vi var på Cypern i våras var vår son Oscar 11 månader och hade inte lärt sig gå då. Så han kröp en del, men främst så gick han från solstol till solstol och klättrade upp och ner på solstolar.

Sen var han ganska nöjd med att sitta ner på backen en stund under parasollet och ”läsa” mina skvallertidningar eller leka med sina leksaker. Vi gjorde som en liten ”hage” som han kunde vara i med våra solsängar, vi brukade ta tre solsängar och ställde de mer eller mindre som en triangel, så hade vi ett bord med lite solkrämer och tidningar i mitten, så han var faktiskt väldigt nöjd på den resan.

Varje eftermiddag hängde vi i lekparken och sandlådan och där var det ju bara gräs och sand, så det var absolut inga problem med att han inte gick. Snarare tvärtom. När vi reste till Rhodos både när han var 14 och 15 månader så sprang han ju verkligen ÖVERALLT så då fick vi verkligen jaga honom när han inte var i poolen 😉 Så det var defintivt lättare på alla resor innan han lärde sig gå. Så jag tycker absolut ni ska åka.

Välj kanske ett större resort hotell som har stor gräsmatta, lekpark, så behöver hon ju inte bara krypa runt på plattor/asfalt?! Glöm bara inte en solskyddsdräkt och solhatt så hon verkligen skyddas mot solen!

Vi varierade även poolhäng med lite häng i vattenbrynet på stranden, så han kunde krypa runt på stranden / sitta i sanden och plaska lite och leka med sina strandleksaker. Så inget är omöjligt.

Maila gärna om du har fler frågor. Är nyfiken på vart bär det av?

Spana också in

1 kommentar

  1. Tack så jätte mycket för ditt svar!! 🙂 nu efter att jag läst vad du skrivit så känns det faktiskt som att det skulle kunna gå,själv har jag inte tänkt på det här med att man kan göra en liten lekplats med hjälp av solstolar,låter smidigt! Vi vet inte riktigt var vi vill åka, vi vill gärna inte lägga för mycket pengar nu när det e första gången vi reser med barn. Kan du rekommendera något resmål där det finns saker att se och göra och fint klart vatten med sandstrand..vi har varit i alanya,ayia napa,kreta,sharm el sheikh och i tunisien, så något annat vore kul:) hade kunnat tänka oss grekland igen men har inte hittat något än,eller nåt helt annat! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *