Reseapotek ;)

Ett reseapotek reser jag såklart ALDRIG utan, ett både åt mig och ett åt Oscar såklart 😉 Det känns otroligt viktigt OM han skulle bli sjuk och även väldigt tryggt att ha med sig läkemedel som man vet funkar 🙂

I vårt reseapotek ingår ganska mycket!

Först och främst alvedon både flytande och ”suppar” om han skulle bli så sjuk och inte vilja dricka alvedonen så är det bra att ha det andra alternativet oxå. Små sprutor att ge flytande läkemedel med helst flera stycken då de lätt försvinner…

Nässpray såklart, som jag även ger innan start och landning samt bra om han blir förskyld!

Sen har han både bricanyl och molipect på recept mot sin hemska hosta som brukar uppstå när han blir super förskyld, vilket har inträffat ett x antal gånger de senaste månaderna 🙁

Handsprit känns A och O när man är på semester, det har jag med mig mycket av, både handväskan och en extra i resväskan, så man känner sig fräsch varje gång man ska äta etc

Febertemp, AD-droppar, vätskeersättning om han skulle få magsjuka eller inte vilja äta. Nässugen får åka med ifall av att han blir super förskyld. Samt rumpsalvan och mildison som kan vara bra om han ev skulle få nåt soleksem eller myggbett. Köpes på apoteket.

Ja det var nog allt, tar det mesta i handbagaget för man vet ju aldrig OM väskan skulle komma bort….och sen kan ju vissa saker behövas redan på flyget eller om det skulle bli en flygförsening…..

 

Har du nåt mer tips vad som bör ingå i ett reseapotek? Till mig själv ingår alltid nässpray, värktabletter och Strepsil i handbagaget för ibland är det ju lätt att bli förskyld ombord, tänk så många människor som vistas på en sån liten plats, å ibland rätt lång tid…..! Say no more 😉

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *