Sjukt barn :(

Nu tänkte jag be er om råd 😉

Det är nämligen så att jag är hemma med en sjuk liten son…. 🙁

Nu är det 3:e kvällen som han har 39,5 i feber, och vad jag kan minnas har han aldrig haft så hög feber så lääänge… 🙁 Han hade dock bara 37 gr i går morse och var på dagis, men när hans pappa hämtade honom strax innan 16 så hade han 39,5 i feber igen.. . .  🙁

Idag på dagen har han bara haft runt 38,5 gr, det stiger liksom på kvällarna  .  . . Är det inte bättre imorn så får jag ringa till läkaren, men helt ärligt tycker jag inte att man får så jätte bra svar när man ringer till Vårdguiden…..så mkt som vi har vart i kontakt med läkare innan O fyllde 1 år, då han vart mkt sjuk….nu har han peppar peppar hållit sig väldigt frisk sen han fyllde 1 år…. Jag är glad att jag är ledig idag och även imorn, så vi slipper VABBA …. Nu har han ju gått på dagis i nästan 1 månad, så det är väl inte så konstigt att alla dagis baciller dyker upp ?! 🙁

Nån som har några tips på vad de kan vara? Har era barn haft så? Jag funderade på 3-dagars febern?! Men vi får väl se om det dyker upp några röda prickar imorn?!

Alla tips mottages tacksamt av er, kanske lite mer erfarna mammor ?! 😉

När man är på semester kan ju oxå alla möjliga sjukdomar dyka upp… 🙁 Vi har haft riktig tur att Oscar alltid har varit frisk på våra semestrar, förutom incidenten på senaste Rhodos resan när han hade högfeber på flygresan och kräktes ner sin pappa…. 🙁 Men sen dagen efter var han ju hur pigg som helst igen…så jag vet inte riktigt vad det var heller… ?! :/

 

Oscar strax innan han fyllde 1 år i somras 🙂

Imorn kommer jag att presentera en ny tävling på barnkläder på bloggen, så håll utkik på bloggen imorn och var med och tävla 🙂

Spana också in

3 kommentarer

 1. Hej hej!

  Det kan vara 3-dagars feber eller bara feber. När dom börjar på dagis så är det MASSOR med baciller och det tar ett tag för dom att vänja sig, det är ett sätt för kroppen att ta emot nya baciller. Så länge han är hyfsad pigg och dricker och kissar så behöver du inte vara orolig. Barn får ofta hög feber utan att det knappt blir påverkbara – min lilla dotter kan ha 39grader i feber och vara nästan som vanligt, skulle jag ha 39grader så skulle jag vara döende.
  Håll koll på allmäntillståndet det är det som är viktigast MEN känner du dig minsta orolig så åk in, bättre att åka in en gång för mycket än för lite.
  Ett litet tips från mig är att inte använda febernedsättande medel för mycket – kroppen måste jobba sig igenom dom här infektionerna för att bli starkare. När min dotter inte har haft mer än 38 och är mer eller mindre ”normal” så blir det ingen tabell – åker den upp över 38,5-39 så har hon fått tablett. Allt är ju individuellt och alla barn är olika men det har fungerat hos oss, kram och lycka till!
  Ulrika
  http://blogg.alltforforaldrar.se/ulrikatrendspanar/

 2. Är det tredagarsfebern så bör han vara rätt pigg trots febern. Prickarna kommer som ett brev på posten efter 3 dagar.
  Det kan säkert vara en vanlig förkylning också. Som föregående svarare skriver, ge han inte febernedsättande på en gång utan låt kroppen jobba igenom febern. Vi brukar bara ge Alvedon/Ipren på kvällen vid läggdags om ens det.
  Är det så att han inte får i sig vätska eller annan mat/näring, blir okontaktbar- åk in. Annars är det bara att avvakta, feber och förkylningar kommer att komma och gå de första 3 åren på dagis och kan hålla i sig upp till en vecka. Var glad så länge ni klarar er från kräksjukor etc:) risken man tar genom att åka in till barnakuten eller så är att man får med sig andra smittor därifrån;)
  Hoppas O kryar på sig snabbt!

  kram

 3. Hugo hade också feber förra helgen men var hyfast pigg emellanåt. Som högst hade han 40 grader!! 🙁 Jag lurade också på om han hade tredagars-febern för han var pigg och feberfri efter tre dagar men han fick aldrig några utslag som jag läste att typ alla får.. Så jag vet inte vad det var! Men det viktigaste är ju som sagt allmäntillståndet. Att de dricker och kissar!

  Hoppas det gått över! Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *