Idre Fjäll :)

Som ni numera vet så är jag ju en liten dalkulla och kommer ifrån Dalarna, så när jag var liten så hängde vi alltid i Idre Fjäll på mina lov, jullov, sportlov och påsklov 😉 Jättekul tyckte jag eftersom jag älskade att åka slalom 🙂

Min farmor har några stugor i Särna som ligger ca 4 mil från Idre Fjäll, så därav varför vi nästan alltid åkte dit 😉 Det blev helt enkelt naturligt att åka dit med familjen 🙂

Nu var det tyvärr jätte länge sen jag var i Idre Fjäll…tyvärr nog nästan 10 år sen….så snart är det nog dax att åka dit igen, så Oscar kanske får ta sig en premiär tur på skidorna när han har fått några 😉 Som ni säkert märkt har jag ju prioriterat solsemestrar eller storstadssemestrar 😉

Lite kort information om Barnens Idre Fjäll;

I alla väderstreck på fjället finns det bra förhållanden för barnens skidåkning. Bredvid de svarta backarna finns det både röda, blå och gröna backar. Och bredvid ankarliften finns det självklart lätta knappliftar för både barn och nybörjare.

På fjället finns det flera specialutformade barnområden med lätt lutning, rullband och knappliftar som går riktigt sakta. Där kan du som förälder hjälpa barnen i sina första försök i skidbacken och efter ett tag kan de själva ta liften upp. Oftast finns det personal som hjälper till när det behövs.

Askestigen

Barnens egna äventyrsland på Idre Fjäll heter Askestigen. Vid början hälsas man välkommen av renen Aske själv och där börjar äventyret. Med skidor eller snowboard under fötterna åker man genom skogen och träffar bland annat Egal örn och andra av Askes vänner. Skidfärden går över broar och det gäller att hålla tungan rätt i mun när stigen svänger skarpt 😉

Med andra ord är Idre Fjäll helt perfekt att åka till med barnen, för att ha en härlig familjesemester i snön 😉

Spana gärna in deras erbjudanden som finns nu oxå 😉

 

 

Oscar på en liten pulkafärd hemma i Dalarna i julas, 6 månader gammal 😉 Lite för liten och sitta själv så han fick även åka i bilbarnstolen 😉

Spana också in

4 kommentarer

  1. Säfsen är ju annars en hit med lite mindre barn.. närmare från Stockholm är det också, och billigare….fjällresorna blir ju nästan lika dyra som en solresa annars. Vi kör Säfsen varje vinter och kommer fortsätta med det tills att barnen är stora nog att åka runt i backarna själv… skrik till om du vill veta mer:)
    Kram

    1. Linda det kommer fler 😉 Har ett inlägg om Säfsen som jag postar imorn el fred 😉 men kan du inte maila mig lite tips om det??? vore kul, så kan jag fylla ut inlägget.
      Jag har ju aldrig vart där själv 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *