Solskyddskrämer!

 

Solskyddskrämer känns otroligt viktigt då solen är så himla stark utomlands! Men man ska ju helst inte ha solkrämer på barn under 1 år, då de har en ganska känslig hy. Fast när vi var på Cypern i våras och Oscar var 11 månader så använde vi solkräm på honom. På benen, armarna och ansiktet där inte hans UV-dräkt skyddade honom. Hellre solskyddskräm än att de bränner sig! Man är ju ändå i solen lite lite, det är ju svårt att undvika solen helt om man har klarblå himmel och sol och 33 gr en hel vecka 😉

Jag har inhandlat våra solkrämer på apoteket och använt mig främst av solskyddsfaktor 50 på honom, även nu i sommar i Sverige har jag haft 50 på honom på dagarna när han vart i solen och lill killen har blivit SÅ brun, helt ofattbart! Men hellre brun, än röd bränd….. 😉 25 tänkte jag använda mig av kanske på sena eftermiddagar på Rhodos? Solen är ju som starkast ca 10-15 eller 16 tiden, men är man i solen på em så kommer jag ändå ha solskyddsfaktor på honom 🙂

När vi var på Sunwing Cypern i våras så har de ju solskyddstak på barnpoolen md UV 50, vilket är super bra 🙂 Så man slipper vara orolig att han ska bränna sig. Men som sagt, trots solskyddsdräkt, solhatt och solskyddstaket vid barnpoolen så smorde jag in honom mycket och ofta 😉

Spana också in

3 kommentarer

 1. Heej 🙂

  Hittade din blogg via Allt för föräldrar. Vad roligt när jag läste att ni vart på Cypern Sunwing. Vi ska dit om några veckor 🙂 Börjar bli lite nervös nu inför resan då vi reser med två barn min son är 3,5 år och min dotter kommer vara 9 månader då. Vi ska vara där i 2 veckor. Är det något tips du kan ge när man reser med så små barn?
  Vad tyckte du om anläggningen? 🙂 nyfiken.
  Ska nu läsa vidare på bloggen din, ha en fin dag!
  Mvh
  Maria G

  1. Kul 🙂 Sunwing Cypern var toppen, ska göra ett inlägg om själva resan och hotellet tänkte jag såsmåningom? När åker ni? Hoppas hinna det innan ni åker?! har du läst alla mina blogginlägg? Där får du mkt bra tips, och sen kommer de flera tips under tidens gång, kommer inte på så många specifika just nu, men återkommer 😉 Anläggningen var toppen, något slitna lgh, det är ju byggt för 20 år sen…… jag var där på invigningen 1989 oxå, mvh Lina

 2. Hej!
  Såg nu att du hade svarat mig här 🙂 Tack!!!
  Vi ska åka den 16 september så nu är det nära och det ska bli så härligt att komma iväg lite och bara koppla av och umgås riktigt ordentligt 🙂
  Tycker att du har en mycket bra blogg, har vart inne och kikat efter tips inför flygturen och vad som kan vara bra att ha med, samt vad som kan vara bra att tänka på. Mycket bra 🙂 fortsätt gärna med det så följer jag din ”resa” mer än gärna och blir inspirerad 🙂
  Ha en fin kväll!!
  Kram Maria G

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *