Kultur i Tallin #16

  
Dagens ämne i Svenska Resebloggar September Drömmar är Kultur. Jag gillar verkligen att besöka olika kulturer och försöka leva mig in i olika kulturer, de olika länderna vi besöker så mycket det går. Besöker man en stad är det väldigt enkelt eftersom det finns mycket lokalbefolkning ofta och man lever som man lär.Medan om man besöker en turistort för sol och bad kanske det inte finns så mycket kultur. . .  Orten är oftast bara uppbyggd för turister och man märker inte av de olika kultur skillnaderna på samma sätt. Men man märker ofta kultur skillnader när man kommer till olika länder. 

   
    
 
I helgen var ju vi Tallin och det är verkligen en stad som har väldigt mycket kultur att erbjuda.  Man märker stor skillnad på kulturen där mot hemma. Även fast Tallin är relativt turist exploaterar så märker man att de verkligen vill visa upp sin kultur.

  
I lördags visade de upp Estlands mibioriterer med sång och dans på torget och det var marknad med en massa fina hemgjorda saker, både i trä och stickade tröjor, sockor,  vantar mm. 

Vi testade mesta dels den estniska matkulturen och var turister och strosade omkring i staden. 

Något jag lade märke till var även att personalen på hotell, restauranger, båten inte var så service – minded som vi svenskar är. De verkade inte så glada?! Vilket kanske hör till deras kultur?! 
 Inom kort kommer ni få läsa ännu mer om vår intressanta sightseeing i staden. Har så otroligt många tips att dela med mig om den fantastiska staden Tallin. 

Hur försöker du upptäcka kultur när du kommer till olika länder? 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.