Flyga med bebis!

Att flyga med en bebis kanske inte alltid är enkelt beroende på vad bebisen är på för humör och dagsformen såklart 🙂 Men vi har faktiskt haft tur och det har mer eller mindre gått helt smärt fritt för oss och flyga på de tre resorna vi har varit på med Oscar 🙂  Några tips på vägen har jag såklart 😉

Jag har innan start alltid gett honom nässpray ca 30 min innan start och ca 30 min innan landning OM han har varit vaken och på de två första resorna så ammade jag honom både start och landning för att underlätta att han inte fick ont i örornen. Så dessa resor var det absolut inga problem med och inget skrik. För de kan ju få ont i öronen de oxå …! Pluttisarna :/

 

En liten nästan 3 månaders skrutt precis landat från Turkiet ca kl 4 på morgonen, nyvaken och spanar in alla snygga flygvärdinnor ombord 🙂 Sov nästan hela resan (4h natte-tid i min famn eller i baby cradlen. )

Vi har haft tur och fått platser med extra benytrumme och där det funnits en babycradle som vi har kunnat använda. Dessa platser rekommenderar jag starkt att köpa / betala extra för om ni ska ut och flyga, de underlättar mycket att ha dessa platser. Inte så trångt och man har lite mer space m allt handbagage och med bebben 🙂 Det kostar lite, men är såklart värt det 🙂

På väg till Thailand i januari hade vi inte dessa bra platser på vägen dit, men det funkade super bra ändå. Lill Skrutt fick leka lite m Mammas Champagne flaska innan han deckade och somnade in för natten. Vi gjorde en bädd åt honom på golvet nedanför mina fötter med massa filtar och han sov super bra där nästan hela resan till Thailand = LYX! 🙂

En annan som sak som vi har kollat upp INNAN vi har bokat resan är flygets avgångstider. Vilket kan underlätta en del i planeringen och bebis sovtider etc. När man åker till Thailand åkte man på em, vilket var bra för då var det ju snart dax för natt sömn för lille Skrutt 🙂

Nyvaken i pyssen och nyss landat i underbara härliga Thailand 🙂

   

På vägen hem från Thailand fick vi åter bra platser, så Oscar fick en ”liggplats” där han kunde både ligga och sitta och leka. Sötisen ligger å läser medan mamma & pappa kan sitta och läsa i sina stolar eller kolla film 🙂 För lite variation fick han även sitta i min stol en stund och äta och tyckte det var skoj. Nästan 12h flygtid hem, det är LÅNGT så det krävs ju en del variation och tålamod. Men i det hela gick resan bra 🙂

På vägen från Cypern fick vi som sagt en egen stol vilket var super. Men det var ändå hans sovtid så vi passade på att återigen göra en mysig bädd åt honom, då han somnade när vi startade. På väg till och från Cypern fick han välling istället. Då laddar jag två flarror med välling pulver och ber kabinpersonalen snällt om lite varmt & lite kallt vatten, så vällingen är startklar att käka när det är dax att lyfta 🙂

Sen brukar han somna rätt gott 🙂

Glad Skrutt dryga 2 kvar till landning, skoj o sitta i egen stol och leka med sina leksaker 🙂

Vill man kan man ju oxå passa på att köpa en extra stol åt barnet, vilket kan rekommenderas om det är lite större….

Jag återkommer med info senare hur det har gått att resa med en 14 månaders bebis eller liten kille 😉

Och är du flygrädd som mamma eller pappa, visa det helst inte för barnen men säg gärna till kabinpersonalen de brukar vara världens bästa på att stötta och ta hand om alla passagerarna på ett bra sätt 🙂

Lycka till med flygandet!

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *