Gröna Lund firade 130 år

Igår hade Gröna Lund 130 års kalas och självklart ville vi vara där och fira det!


De bjöd alla barn på en liten fin goodiebag, glass, läsk och sen hade de även ansiktsmålning om man ville. Men vi hoppade faktiskt den kön igår och gick all in på karusell åkning istället. De öppnade tyvärr inte förrän 15, så vi var där i god tid och hängde på låset, för att hinna åka så många karuseller som möjligt innan kvällen.


Igår var det även premiär för Oscar att åka Lyktan. Det har varit så lång kö på den när vi var här de andra gångerna i år och förra året var han ju inte 100 cm heller. Jag trodde han skulle tycka den var läskig. Men inte… Gissa vem som gap skrattade hela tiden och vem som höll masken och tyckte det var super läskigt… 😉


Oscar hann även med några åk och varva i taxibilarna, som han fick åka själv! Veteranbilarna var jag tvungen att åka med i hela tiden.


Igår var det inte alls så långa köer på dagen som sist när vi var här, så det blev även Lustiga Huset, nyckelpigan flera ggr, Kärlekstunneln, tuff tåget mm En riktigt lyckad och mysig dag tillsammans för 3 generationer igen. Vi försöker ju göra något skoj tillsammans minst en gång i månaden.

Brukar ni träffa era barn träffa era mor- eller far föräldrar ofta? Oscars mormor bor ju i Dalarna, så det blir ju oftast bara en gång per månad.

Spana också in

4 kommentarer

 1. Mysigt !! jag älskar att åka karuseller,
  men när vi var på liseberg i somras fick jag ”rollen” som vask och vagnpassare ihop med mamman i den andra familjen. Pappor och söner roade sig kungligt och jag kan säga att JAG blev en smula nervös när dom tog med sig Viggo i den stora flumriden, men det gick hur bra som helst 🙂 Våra små är tuffare än vi tror ?!

  Vi har ju turen att ha både mor och far föräldrar inom en knapp mils avstånd så vi ses mycket ! Jag jobbar ju dessutom hos C´s föräldrar och det säger väl allt ? 😉

  KRAM och trevlig kväll !

 2. Bor bara två hus ifrån mina föräldrar, så min dotter som nu blir 6 år i oktober springer själv i mellan husen för att hälsa på dom och själv är jag där ofta jag också så min dotter har riktigt bra kontakt med sin mormor och morfar.

  Kram Sanna

 3. Våra barn träffar sina farföräldrar ganska ofta eftersom de bor nära. Mormor bor dock i Flen och morfar i Stockholm, så det blir inte mer än 1-2 ggr/år…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *