Julmarknad på Skansen

Nu under juletider anordnas Skansens Julmarknad  på helgerna, från den 30 november till och med 6 januari.

Lucia på Skansen

Kommande helg har de även Lucia på Skansen  De anordnar ett traditionellt Luciatåg i Seglora kyrka flera gånger per dag. Höjdpunkten må vara Skansens Lucia med tärnor som anländer i kortege från H.M. Konungens Hovstall med sång som lyser upp den mörka vinterkvällen.

Provsmaka drycker

Vi besökte Skansen i lördags med hopp om att få lite mer julstämning under den regniga och gråa dagen som rådde i Stockholm. Tyvärr var det alldeles för mycket folk på Skansen. Det var långa köer som stod utan för Skansen när vi ankom kring lunchtid för att komma in. Tack och lov har vi årskort så vi slapp stå i den långa kön. Men förbered dig på väldigt mycket folk OM ni planerar en vistelse på Skansen.

Vi strosade omkring i en knapp timme och spanade in bodarna och provsmakade lite julig dryck som det bjöds på. Jag hade tänkte att köpa både något gott att äta eller dricka, men tyvärr var köerna till de bodarna så enorma, så vi hade inte tålamod att stå och trängas med folk så länge.

Trevliga bodar

På julmarknaden har de över 70 marknadsbodar med olika sorters hantverksprodukter, mat, drycker och naturligtvis godis, glögg och pepparkakor.

Intill julmarknaden anordnas dans kring granen på dansbanan, står det på deras hemsida. Men till vår stora besvikelse, så var hela dansbanan fylld av vatten, så det var dessvärre ingen dans kring granen. Men man kunde lyssna till trevlig julmusik av deras julorkester.

Öppettider och priser

Skansen har faktiskt öppet alla dagar på året. Öppettiderna på dagen varierar beroende på säsong. Nu under julmarkandsden har de oftast öppet 10-16.

Barn 0-4 år går in gratis. Entré för barn 4-12 år är 60 kr och 140 kr för vuxna. Tänker du besöka Skansen flera gånger än 2 gånger på ett år är det prisvärdare att köpa ett årskort för 295 kr.

Hitta hit

Skansen ligger ute på Djurgården.  Deras huvudentré är Djurgårdsslätten 49-51.  Hit tar man sig enklast med Spårvagn linje 7, buss nr 67 eller Djurgårdsfärjan är bra sätt att ta sig hit. Mycket bättre än bil! Det är svårt med parkeringsplatser på Djurgården.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *