Exploria – Europas största nöjescenter 

Igår rullades röda mattan ut av Loppi Event  och de hade nyinvigning av Europas största nöjescenter Exploria Center. Vi tog med oss Oscars gudmor och hennes dotter för en mysig dag tillsammans. 

Vi har varit på väg hit flera gånger, men har aldrig kommit iväg. . .  Men när vi fick denna lyxiga inbjudan kunde vi inte tacka nej. En hel dag full med lek och skoj. 

Exploria Center är uppdelad i flera olika avdelningar och vi försökte hinna med allt på de sex timmarna vi var där, men det hann vi inte… men här kommer en recension på allt roligt vi gjorde under dagen. 

Vinterlandet 

Killarna hade verkligen en SÅ rolig dag. Oscar lekte med både Dianas söner och Heidis son. 

 


Vinterlandet blev en favorit hos stora och små. Testpatrullen var från 3 år till 14 år och jag kan ju säga att det fanns något för alla. Barnen hade så himla roligt. Åka pulka inomhus hur häftigt är inte det.

Undervattensvärlden 


Utmaningen att klättra upp för rinnande vatten, skämt och sido men det var minst sagt en utmaning i undervattensvärlden. 

Djungellandet


I Djungellandet fanns det storlego att leka med, coola cyklar att cykla på, ”hav” att göra volter ner i, hänga i lianer, klättra och ja mycket mer. 

Dinosaurielandet 


Dinosaurielandet kändes verkligen verkligt. Dinosaurierna såg nästan äkta ut och för inne kunde man även sitta och se en film och lära sig mer om dinosaurier. Det var både spännande och lärorikt. 

Trafikskola 


På trafikskolan fick man ta ”körkort”. Den började faktiskt med en kortare pedagogisk film om trafikskyltar och vad man ska tänka på när man kör bil. Sedan fick barnen utöva sina kunskaper i de små bilarna och inte köra mot rött osv. 

Brandskola – Brandstation 


De hade även en pedagogisk – lek och lär – brandskola där man fick lära sig hur man gör när man släcker olika sorters bränder i hemmet liksom att man ringer 112 om olyckan är framme. Därefter fick de leka brandmän, mer på stången på med branduniformen och stövlar för att ta brandbilen iväg och släcka en brand! Så roligt det var och verkligt. Man såg på alla barnen hur de verkligen älskade det. 

Bowling


Vi hann med två vändor bowling. Barnen älskade det. 


Nere på Pinchos bredvid bowlingen bjöd de även på kaffe och en god brownie så vi mammor hann pausa en stund medan barnen bowlade första rundan själva. 

Laser Arena 

Laser Arena var nog det vi alla fyra tyckte var allra roligast. Så skoj det var att springa inne i labyrinterna och skjuta varandra ned laser. Jag har faktiskt aldrig gjort det tidigare. Men sonen har så han var verkligen i sitt esse. 

Restaurang Wild & West Steakhouse 


Under dagen bjöd de på en riktigt god Wildwest buffé till lunch som passade både stora och små. Det behövdes verkligen fyllas på med bra energi med tanke på allt roligt som gjordes under dagen. 

Vi ger Europas största aktivitetscenter 5/5 stjärnor. Det var det absolut bästa och roligaste stället vi har varit på och vi kommer absolut att åka dit igen. 

Har du varit på Exploria Center? Ett hett tips till sommarlovet. 

Spana också in

3 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.