Mat på resor #8 

  
Dagens utmaning i #svenskaresebloggarseptemberdrömmar är mat.  Jag älskar verkligen mat och reser gärna för att bara äta god mat. 

   

    
 
Halva nöjet när man reser tycker jag är att äta av den lokala maten som landet erbjuder. Några bilder ovan på maten vi åt i Turkiet i somras. Är jag i Turkiet äter jag gärna turkisk mat liksom går gärna på fiskrestauranger. Turkiet har en stor och bred matkultur med många spännande rätter. Jag är absolut inte rädd för att testa nya maträtter. Utan snarare väldigt spännande. 

   
    
 
Liksom i Thailand äter jag gärna stark thaimat och dricker kokosvatten direkt ur kokosnötter. 

   
    
    
    
 
Spanien är ju ett land som jag verkligen älskar och dit återvänder vi gärna flera gånger varje år. Framförallt för vi älskar både landet och den spanska maten. Spanska tapas och sangria – det är verkligen semester. 

Vilka länder reser du helst till för deras matkultur? 

Spana också in

6 kommentarer

 1. Visst är det spännande att prova olika sorters mat på resan! Jag älskar maten i Asien, kanske framför allt kinesisk mat (inte den man får i Sverige alltså, men så som den smakar i Kina samt i en del andra asiatiska länder). Vi tycker i övrigt att vi fått väldigt bra mat på Island och i Frankrike. Den italienska maten är vi inte så förtjusta i faktiskt.

 2. Visst är det spännande att prova olika sorters mat på resan! Jag älskar maten i Asien, kanske framför allt kinesisk mat (inte den man får i Sverige alltså, men så som den smakar i Kina samt i en del andra asiatiska länder). Vi tycker i övrigt att vi fått väldigt bra mat på Island och i Frankrike. Den italienska maten är vi inte så förtjusta i faktiskt.

 3. VIlket härligt inlägg! Och så lockande och vackra bilder! Mat på resor är så viktigt och jag äter också helst den lokala maten i de länder jag besöker. Det är ju en del av resan…
  Asiatisk mat, främs ”riktig kinesisk mat” som jag levt på under åren i Peking tycker jag väldigt mycket om. (Fås sällanhär hemma)
  Turkisk mat, liksom thailänds mat ligger också i topp. Och de spanska tapasrätterna….Det finns mycket. Däremot avstår jag gärna den mer typiska amerikanska maten …Utom skaldjuren.

 4. VIlket härligt inlägg! Och så lockande och vackra bilder! Mat på resor är så viktigt och jag äter också helst den lokala maten i de länder jag besöker. Det är ju en del av resan…
  Asiatisk mat, främs ”riktig kinesisk mat” som jag levt på under åren i Peking tycker jag väldigt mycket om. (Fås sällanhär hemma)
  Turkisk mat, liksom thailänds mat ligger också i topp. Och de spanska tapasrätterna….Det finns mycket. Däremot avstår jag gärna den mer typiska amerikanska maten …Utom skaldjuren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *