Ekebyhovsbacken – alpin skidåkning nära Stockholm City

Bara dryga 20 minuter med bil från Stockholm City ligger Ekebyhovsbacken ute på Ekerö, som erbjuder skidbackar för dem som gillar att åka alpint.

Fyra skidbackar

Ekebyhovsbacken erbjuder fyra nedfarter, varav den längsta backen är 510 meter lång.

Liftar

Här finns två liftar. En ankarlift som ger tillgång till alla fyra nedfarter och en knapplift som tar en upp till de två kortaste backarna.

Barnvänligt

Det är väldigt barnvänligt och anpassat för småbarn och de erbjuder skidskola både i grupp och privat.

Liftkortspriser

Ett en dagskort kostar 250 kr/ dag för vuxen och 200kr för en halvdag. För barn 0-6 år är det gratis att åka. För övriga barn / ungdom kostar det 200 kr för en heldag och 160kr för en halvdag. Planerar man att åka fler än 10 gånger / dagar under DN vinter lönar det sig med ett säsongskort.

Skidhyra

.Ett komplett skidpaket för em vuxen kostade 300 kr / dag och 200 kr / dag för ett barn. Då ingick pjäxor, skidor, stavar och hjälm.

Ta sig hit kommunalt

Vi åkte kommunalt ut till Ekebyhovsbacken och det var väldigt smidigt. Först T-bana till Brommaplan och sedan Buss 176 till Ekerö Centrum så bytte vi till Buss 342 som stannade precis nedanför.

Sammanfattning

Vi tillbringade dagen här på populära Ekebyhovsbacken. Det var kallt men mycket folk och rätt så långa liftköer mitt på dagen. Ett enkelt och smidigt sätt om man bor i Stockholm och vill åka skidor bara över en dag.

Spana också in

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *