Norra Hamnen 5 – En trevlig restaurang i Lysekil

Lysekil är en av de populära sommar destinationerna på Västkusten under sommar månaderna. Hit reser vi varje sommar och på vårt besök igår i staden passade vi på att äta en god lunch på den omtalade restaurangen Norra Hamnen 5.

Den ligger som namnet låter i just Norra Hamnen i Lysekil med ett perfekt läge vid havet och därmed en fantastisk utsikt över havet och på kvällstid bär solen skiner får man även se solen gå ner i havet från deras terass eller uteservering.

Dagens husman

De serverar varje dag dagens husman som dagen till ära var Schnitzel med rostad potatis, rödvinsås och ärtor för prisvärda 139 spänn. Då ingår även en trevlig förrättsbuffé med olika sorters sillar, sallader, bröd, smör och ost.

Huvudrätter

De erbjuder även andra huvudrätter på sin lunchmeny som kostar lite mer, men där även den trevliga förrättsbuffén ingår. Jah tyckte deras torskrygg med dillhollandaise och hasselbackspotatis lät super god och kunde inte motstå att beställa den. Riktigt goda smak kombinationer med både hasselnötter, stenbitsrom och syltad lök till.

Utsikten

Utsikten var ju helt fantastisk. Vi satt ute på deras deras första timmen och på deras första parkett och njöt av denna utsikten i solen. När sedan sonen vaknade flyttade vi in och tog desserten.

Desserter

På deras luncher ingår kaffe och de serverar olika desserter från 12 spänn upp till 45 spänn. Jag kunde inte motstå deras kladdkaka och maken åt deras vita chokladmousse. Chokladälskare som jag är åt jag lite av varje av desserterna och de fick helt klart bra betyg.

Barnmeny

Vi hade med oss vår yngsta son på lunch besöket och han är mjölkprotein allergiker som ni vet, men vi gjorde en kombo från deras barnmeny med köttbullar, pommes och grönsaker. De var väldigt hjälpsamma och det var inga problem alls. Deras barn menyer kostade från 80 spänn och uppåt.

En trevlig lunch på en bra restaurang. De beskriver själva sin restaurang med ”Förstklassig mat och dryck i fantastisk miljö” och ja, jag håller faktiskt med. Hit kommer vi definitivt gå flera gånger.

Spana också in

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *