Att resa med tåg i Österrike med barn

I Österrike är det väldigt enkelt att ta sig fram med tåg. Det är dessutom ett väldigt trevligt och bekvämt sätt att uppleva Österrike på. Man ser mycket från de stora tågfönstren och känslan att se mer av landsbygden är härlig.

Zillertalbahn

Vi åkte förvisso bara en sträcka på cirka 20 minuter mellan Fügen och Zell am Ziller. Men just denna sträckan tur och retur gav mig mersmak.

Barnen satt och tittade ut genom fönstret ock vi såg fina små hus, vackra byar, hästar, åkrar, ängar, traktorer och många andra saker barnen pekade på.

Zillertalbahn går runt i Zillertal och just från vår lilla by Fügen gick tåget en gång i halvtimmen.

Zell am Ziller

De flesta tågstationerna var små och gulliga. Man klev av och på direkt på spåret och alla var väldigt hjälpsamma.

Till Zell am Ziller åkte vi för att åka upp i deras skidsystem. Men eftersom vi fick ta skidbussen från tågstationen till kabinbanan fick vi även se lite av denna österrikiska lilla by i Tyrolen.

Möter våren i Tyrolen

Vad vi inte riktigt hade tänkt på innan var att vi verkligen mötte den vackra våren i Zillertal och Tyrolen. Det var strålande sol och alldeles grönt nere i dalen. Sedan snö och skidåkning uppe på Alptopparna. Solen gassade verkligen mot snön.

Jag skulle väldigt gärna kunna tänka mig att åka runt med tåg och se mer av Österrike och inte bara åka skidor. Landet har ju verkligen så mycket mer att erbjuda än bara skidåkning.

Vill man ta tåg till Österrike hittar ni information om det här.

Priset för vår tågresa ingick i vårt skipass/ liftkort. Så jag är lite osäker vad priserna är att åka tåg i Österrike. Men jag kan tänka mig att det är prisvärt.

Har du rest med tåg i Österrike? Eller något annat land i Europa?

Spana också in

2 kommentarer

  1. Ja, älskar att åka med tåg. I Schweiz fix det hela vägen från flygplatsen till skidorterna!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *