Puerto Pollensa – En populär ort på norra Mallorca 

På norra delen av Mallorca ligger den mysiga och charmiga lilla turistorten Puerto Pollensa. 

Den känns betydligt mer idylliskt och spanskt än Alcudia Beach där vi bor. 

Vi hade en molnig förmiddag idag och bestämde oss tidigt för att hoppa på lokalbussen till Puerto Pollensa. Den tog nästan 30 minuter, trots att det inte verkade så långt. 


När man hoppar av bussen får man promenera ca 5 minuter innan man kommer ner till strandpromenaden och hamnen. Här känns det knappt som att man befinner sig i en turistort. Det är folktomt på både gator och torg. Det finns många uteserveringar kring både torget och strandpromenaden, men möjligtvis är de flesta hemma, äter frukost på sitt hotell eller kanske redan hunnit till stranden. 


Vi strosar längs strandpromenaden en bit, så vår bebis somnar. Sedan sätter vi oss på ett café och avnjuter en god café con leche och Crossiant medan bebis L sover. 


Jag älskar verkligen att slå mig ner på enkla spanska café med en god café con leche på en strandpromenad. Det är verkligen något speciellt för mig. 


Stora sonen gick ner till stranden och spanade in detta fantastiska sandslottet. Det hade tagit byggarna fyra  dagar att bygga sandslottet. Vi var mäkta imponerade. 

Puerto Pollensa känns som en betydligt lugnare turistort men väldigt mysig med en mindre strand och hamn. Hit reser jag gärna igen. 

Har du varit i Puerto Pollensa? 


Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.