Bästa Reseminne

Jag har antagit utmaningen att vara med i Svenska Resebloggars September utmaning – #svenskaresebloggarseptemberdrömmar. Under denna hashtaggen kan ni såklart hitta flera härliga resebloggare och ännu mer reseinspiration.

Först ut är Bästa Resminnet.

Svenska Resebloggar kan ni hitta ett stort urval av fantastiska resebloggare som också har antagit denna utmaningen. Så letar du efter reseinspiration, häng med på bloggen varje dag och kanske finner du några nya härliga resebloggar som du vill följa.

20150905-193209.jpg

Att finna just ETT reseminne som är bäst är ju riktigt svårt för en person som älskar att resa och reser så ofta hon får möjlighet. Men ett av mina bästa och starkaste resminnen är såklart när vi  gifte oss på Mauritius i mars 2009. 6, 5 år sedan och jag kan nästan minnas det som igår.

20150905-193341.jpg

En helt fantastisk resa med våra nära och kära och ett minne för livet, som helt klart är en av mina bästa dagar jag minns.

Bröllop1

Att rymma iväg och gifta sig hade vi planerat i nästan 1 år och det var inte många som visste om det vilket också var riktigt roligt. En upplevelse utöver det vanliga kan man lugnt säga.

Bröllop2

Maritius

Förutom att vi gifte oss på resan till Mauritius så var det såklart ett härligt reseminne. Ön är så otroligt vacker med sina kritvita stränder, vajande palmer och turkos blått hav – verkligen en riktig drömsemester för den som gillar sol & bad och att bara koppla av.

Maritius2

Är det något resmål som skulle kunna beskrivas som paradiset så är det verkligen Mauritius, en av Indiska Oceanens mest exklusiva och fascinerande semesteröar. Här breder sandstränderna ut sig, solvarma, mjuka och bländande vita, runt i stort sett hela ön. Vattnet är otroligt kristallklart och klimatet är behagligt året om, med varma, tropiska dagar. Vi besökte ju ön i mars och fick faktiskt ett par regnskurar på oss. Men det gjorde inget eftersom det var tropisk värme.

Maritius3

Resans syfte var mestadels bröllopet, men tack vare det fick vi oss även en rundtur på den gröna vackra ön när vi gjorde ett besök i öns huvudstad för att göra en del pappersarbete, för att få bröllopet lagligt i Sverige.

Mauritius4

Min nästa resedröm är såklart att åka dit igen med sonen – hela familjen. Men på min resedrömslista finns otroligt många länder och platser, så vi får se OM vi prioriterar att åka tillbaka till paradiset – Mauritius igen.  Drömma kan man ju alltid.

Har du varit på Mauritius?

Hoppas du hänger med i Svenska Resebloggars och min personliga September drömmar reseutmaning.

#svenskaresebloggarseptemberdrömmar

 

 

 

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.