Kräftskiva – svensk tradition

 
Årets Kräftskiva var vi på i helgen. Alltid lika trevligt och roligt med svenska traditioner.  Vi har vid några tillfällen åkt till våra vänners landställe i Nävekvarn och haft kräftskiva liksom firat midsommar. Så numera känns det som en tradition och en av årets höjdpunkter för både stora och små. 
   
    
   Våra vänner har ett väldigt mysigt landställe i idylliska Nävekvarn som ligger utanför Nyköping,  där vi firade tillsammans med Jenny och hennes familj också. Massa goda tillbehör som Västerbottenpaj med kantareller och kryddostbeliner, goda ostar och bröd åt vi till kräftorna kvällen till ära. 

   
 
Barnen var såklart också med och dagen tillbringades på en mysig strand så de fick bada (kommer ett inlägg om en mysig strand imorgon). 

   
 
Annars lekte de mest i trädgården eftersom vädret var strålande. Äntligen en riktigt härlig svensk sommar och då får man verkligen passa på att njuta. Vi satt ute till 22-tiden på kvällen men då blev det både kallt och mörkt. Sverige är ju faktiskt bäst på sommaren när vädret är soligt och fint. Ni vet ju att jag gärna flyr till varmare breddgrader annars. Men svenska traditioner tycker jag är viktigt att fira hemma i Sverige. 
Har du varit på någon kräftskiva i år? 

Spana också in

4 kommentarer

  1. Ser gott ut! Nej, det lär inte bli någon kräftskiva i Albanien… vi får hålla oss till nästa år 😉

  2. Ser gott ut! Nej, det lär inte bli någon kräftskiva i Albanien… vi får hålla oss till nästa år 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *