Saffrans CupCakes

Förra veckan bakade jag och sonen Saffrans CupCakes som blev helt suveränt goda – perfekt inför Lucia fikandet eller till adventsmyset i helgen. Tänkte bjuda er på receptet då de blev helt outstanding 😉 Både O förskola och mina kollegor har fått smakat och älskade dem 😉 Vi bakar verkligen ofta, en perfekt ”after förskolan” aktivitet som går hem.

 

DSC01050

 

Saffransmuffins;

 • 6 ägg
 • 5 dl strösocker
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 200 g smör
 • 1 g (2 påsar) saffran
 • 2 dl vispgrädde
 • 7  dl vetemjöl
 • 4 tsk bakpulver
 • 2 dl kokosflingor

Jag valde att göra många små saffransmuffins, för att sedan göra CupCakes av ca hälften av dem. Sätt ugnen på 175 gr. Vipsa ägg och socker poröst medan du smälter margarinet och sedan har i saffran samt grädden i margarinet. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos (kan tas bort) samman och sen ha i allt i smeten och rör till en jämn smet. Super enkelt – gör stora eller små muffins. Satsen är egentligen dubbel, receptet går att halvera.

 

 

DSC01051

 

Frostingen till Cupcakesen räckte till ca hälften av Saffransmuffinsen;

 • 60 g mjukt smör
 • 5 dl florsocker
 • 1 tsk vaniljsocker
 • 200 g Philadelphia ost
 • 0,5 g saffran (en påse)

Rör alla ingredienserna till en jämn smet, spritsa på saffransmuffins. Jag toppade med små söta snöflingor och via kulor, välj valfri garnering efter tycke och smak.

 

Lycka till 🙂

Spana också in

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *