Första Hjälpen Kurs

Nu har jag varit i Göteborg i två dagar denna vecka på den årliga ”Flygvärdinnekursen” som vi måste gå varje år för att förnya våra certifikat och bli ännu bättre på det vi gör. Framför allt går vi ju igenom alla säkerhetsrutiner, ev nya grejer mm

20141107-231655.jpg

Men något annat viktigt är Första Hjälpen kursen. Vi finns ju även för att rädda liv ombord på flyget. Framför allt säkerheten, ta hand om ev sjuka passagerare och ge fantastisk service. Det är mycket en flygvärdinna / flygvärd kan!

20141107-231937.jpg

Det är mycket som ska läras, repeteras och gå igenom och varje år har vi skriftliga prov oxå, så allt finns dokumenterat. Kursen var riktigt intressant och lärorik. Vi fick även se filmer på flygplans olyckor och fundera ut hur vi ev skulle ha gjort i en liknande situation.

Men första hjälpen kursen är verkligen något jag rekommenderar alla att gå.

Har du gått någon första hjälpen kurs?

Spana också in

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *